Opozicija Tačiju: Ne trgujemo

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija Tačiju: Ne trgujemo

Koalicioni opozicioni blok VLAN povodom vesti da je lider DPK Hašim Tači spreman da popusti za funkciju predsednika Skupštine Kosova i premijera Vlade samo da bi postao predsednik Kosova, odgovorili da takva stvar ne dolazi u obzir.

- Mi se ne bavimo trgovinom. To je neprihvatljivo. Da pričamo o funkciji predsednika Kosova za nekoga koji nema većinu u Skupštini, ne dolazi u obzir. Za DSK, ali i za koalicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << blok VLAN to je apsolutno neprihvatljivo - rekao je generalni sekretar DSK Ismet Bećiri, prenosi dnevnik "Tribuna".

Kako navode prištinski mediji, koalicija VLAN (Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo, Samoopredeljenje) najverovatnije će se obratiti Ustavnom sudu da razjasni i objasni u detalje tačku 127 odluke ustavnog suda.

Kosovska presednica Atifete Jahjaga je odbila pošalje Ustavnom sudu zahtev za razjašnjenje tačke 127, što je tražilo 17 poslanika nealbanskih zajednica.

- S obzirom na to da to nije učinila presednica Kosova, najverovatnije ćemo učiniti mi kao poslanici koalicije i pitati Ustavni sud šta znači tačka 127, ali ne tražimo novu odluku Ustavnog suda nego razjašnjenje te tačke u detalje - kazao je kandidat VLAN za premijera Ramuš Haradinaj.

On je dodao da je zabrinut kako se predsednica ophodi prema nealbanskim zajednicama koje daju veliki doprinos u prevazilaženju aktuelne političke situacije, prenose prištinski mediji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Opozicija Tačiju: Ne trgujemo funkcijama

Izvor: RTS, 23.Okt.2014

Koalicioni opozicioni blok VLAN poručuje da ne dolazi u obzir da Hašim Tači bude predsednik Kosova. VLAN reaguje povodom vesti da je lider DPK Hašim Tači spreman da popusti za funkciju predsednika skupštine Kosova i premijera samo da bi postao predsednik. ..Generalni sekretar DSK Ismet Bećiri...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.