Mustafa i Tači i zvanično zajedno

Izvor: RTV Pink, 08.Dec.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa i Tači i zvanično zajedno

Isa Mustafa je biće premijer Kosova, a Hašim Tači zamenik premijera i ministar spoljnih poslova, predviđeno je koalicionim sporazumom koji je danas potpisan.



Sporazum o koaliciji potpisali su u Prištini lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa. Nakon potpisivanja u prostorijama kosovske skupštine Tači je rekao da će su prioriteti koalicije ekonomski razvoj, borba protiv korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << i organizovanog kriminala, borba protiv terorizma. On je dodao da je sporazum potpisan za koaliciju koja će od 2014. do 2018. godine voditi vladu Kosova. On je obećao i da će ova koalicija stvoriti uslove za delovanje opozicije i svih segmenata društva. Isa Mustafa je rekao da će koalicija raditi za dobrobit Kosova i rešavanje problema sa kojima se Kosovo suočava na putu integracije u EU. Vlada će raditi na naprednim ciljevima, rekao je Mustafa napominjući da će sarađivati sa opozicijom. Posle potpisivanja, predsednik DSK Isa Mustafa i lider DPK Hašim Tači, sastali su se sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom i obavestili je o zaključenju dogovora o formiranju vlade i daljim koracima u uspostavljanju institucija Kosova. Jahjaga je rekla da dogovor mora da garantuje demokratsko funkcionisanje institucija i punu implementaciju odluke Ustavnog suda.. Za danas u 12 časova zakazana je konstitutivna sednica kosovske skupštine na kojoj će biti izabran predsednik i predsedništvo skupštine.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.