Hašim Tači na Fejsbuku: Danke Dojčland!

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hašim Tači na Fejsbuku: "Danke Dojčland!"

Drugi čovek kosovske vlade, Hašim Tači obećao nemačkoj kancelarki Angeli Merkel da će sud za ratne zločine OVK biti uskoro formiran. "Danke Dojčland", napisao je Tači na Fejsbuku. Tači je, takođe, naveo da se Kosovo obavezalo da ispuni sva tri zahteva koje su je tokom berlinskih sastanaka predstavili zvaničnici Nemačke.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo će uskoro formirati sud koji će procesuirati ratne zločine koji su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, napisao je drugi čovek vlade u Prištini Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu, nedugo posle susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Mediji u Prištini navode da je susret između Merkelove i Tačija namerno bačen u senku sastanka kosovskog premijera Ise Mustafe sa nemačkom kancelarkom, što je objašnjeno "nelagodom", koju nemački zvaničnici osećaju znog mogućih posledica izveštaja Dika Martija na dalju karijeru nekadašnjeg političkog lidera OVK.

Merkelova i Tači su, tako, razgovarali "na marginama" berlinskih sastanaka Ise Mustafe, a Tači je, nakon, razgovora, obećao Merkelovoj da će Priština ostati "konstruktivna" u dijalogu sa Beogradom, što je jedan od tri zahteva koje je nemačka kancelarka "ispostavila" delegaciji Prištine.

- Obećali smo kancelarki da će Kosovo uskoro formirati specijalni sud i ispuniti međunarodne obaveze - navodi Tači, koji je pisanije na Fejsbuku završio sa: "Danke Dojčland!".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Hvala Merkel! Danke Dojčland!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015

Nemačka ostaje vodeći partner Kosova, napisao je na svom Fejsbuk profilu zamenik kosovskog premijera Hašim Tači i dodao "hvala kancelarki Merkel! i Danke Deutschland"!..Tači, koji je juče u Berlinu boravio sa premijerom Kosova Isom Mustafom, kaže i da je razgovor sa Merkelovom za njega bila čast,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.