Bajden doputovao u Prištinu: Dočekali ga Hašim Tači i Majlinda Keljmendi (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Avg.2016, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden doputovao u Prištinu: Dočekali ga Hašim Tači i Majlinda Keljmendi (FOTO)

Američki potpredsednik Džozef Bajden doputovao je večeras u Prištinu, gde će razgovarati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i premijerom Isom Mustafom.

Bajden je u Prištinu doputovao posle posete Beogradu.

Na aerodromu ga je dočekao Tači, kao i američki ambasador u Prištini Greg Delavi.

Na dočeku Bajdena bila je i Majlinda Keljmendi, osvajačica prve zlatne medalje za Kosovo na Olimpijskim igrama u Riju, preneo je RTS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

U Prištini je pojačano prisustvo policije, a kako navodi RTK2 primetni su i bilbordi sa slikom američkog potpredsednika i njegove supruge, kao i američke i kosovske zastave.

Foto: AP/Tanjug

Kosovska policija je najavila da će sutra, od osam sati, biti zatvorene ulice koje vode do centra Prištine, kao i glavno gradsko šetalište.

Foto: AP/Tanjug

Bajden će sutra sa suprugom posetiti mesto u blizini američke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti posvećenoj imenovanju dela puta po njegovom preminulom sinu Bou Bajdenu, koji je svojevremeno službovao na Kosovu.

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Olimpijske igre

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Ili demarkacija i ZSO ili gubitak podrške SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2016, 00:04

Potpredsednik SAD Džozef Bajden zapretio je danas u Prištini političke lidere Kosova da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i omoguće formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu ili će, kako je poručio, Priština izgubiti podršku SAD...Bajden je na zajedničkoj konferenciji za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Iznenađenje: Bajden ZAPRETIO Prištini!

Izvor: Mondo, 17.Avg.2016

Američki potpredsednik Džozef Bajden u poseti Prištini u kojoj vlada opsadno stanje. Tači mu se zahvaljuje na Facebooku, otvaraju put Boa Bajdena, ali nismo sigurni da su ovo očekivali....Foto: AP Photo/Visar Kryeziu..Potpredsednik SAD je naime, zapretio u Prištini političkim liderima Kosova da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.