Trubači orkestra “Bakije Bakića” u Guči u revijalnom delu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trubači orkestra “Bakije Bakića” u Guči u revijalnom delu

Orkestar Bakije Bakića, predvođen mladim proslavljenim trubačem Ekremom Mamutovićem, ove godine će na Saboru trubača u Guči nastupiti samo u revijalnom delu.

Mamutović kaže za Južne vesti da je došao trenutak da se pruži prilika nekim novim i mladim snagama, ali da se nada da će publika uživati u njihovom koncertu čiji tačan datum još uvek nije preciziran.

Da nije bilo Guče, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ja ne bi bio ovo što jesam. Zahvalan sam organizatorima na ukazanom poverenju, ali nakon brojnih priznanja, mislim da je došlo vreme da pružimo priliku i drugim orkestrima da se izbore za priznanja na ovom Festivalu – kaže Mamutović.

Ovaj orkestar je 2010. izabran za najbolji na Međunarodnom takmičenju u Guči, 2012. Mamutović je proglašen za prvu trubu sveta, dok je na Festivalu 2013. godine orkestar Bakija Bakić osvojio priznanje za najbolji duvački orkestar na svetu, baš kao i 2014.
Pogledaj vesti o: Ekrem Jevrić

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.