Miroslav Ilić: Volim kvalitetnu muziku bez obzira na žanr!

Izvor: Scandal.rs, 30.Avg.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miroslav Ilić: Volim kvalitetnu muziku bez obzira na žanr!

Poznati pevač Miroslav Ilić nedavno je nastupio na Saboru trubača u Guči, odakle nosi predivne utiske. Uz estradnog umetnika bio je i njegov otac Života, koji uveliko gazi devetu deceniju, ali sa velikim elanom podržava svog naslednika. Ipak, legendarnom pevaču najveća podrška oduvek je bila supruga Gordana, koja mu je davala vetar u leđa i bila mu je oslonac u svim životnim fazama i izazovima pred kojima se nalazio. Muzičar će u septembru izdati novi album “Volim >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << te neizlečivo”, dok će velika promocija sačekati decembar, kada će Ilić održati tradicionalni niz koncerata u Centru “Sava”.

Svojim fantastičnim nastupom zatvorili ste ovogodišnji Sabor trubača u Guči. Kakve utiske nosite sa te manifestacije?

- Prvi put sam sada nastupao na Saboru i veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da pevam na toj predivnoj manifestaciji. Atmosfera je bila odlična, a, inače, volim da idem u Guču.

Volite li zvuk trube?

- Volim svaku kvalitetnu muziku bez obzira na žanr. Privatno volim da slušam “Bitlse”, jer je to muzika moje mladosti. Vidim da se u poslednje vreme pokrenulo pitanje da li Srbija ima dva lica, jedno koje ide u Guču, i drugo koje ide na festival “Egzit”. Na mom primeru se vidi da su te podele veštački nametnute. Volim da idem u Guču, ja sam stari “saboraš”, ali ta manifestacija poslednjih godina “hoda na žiletu”.

Šta se to promenilo?

- Guča bi morala pre svega da povede računa o nazivu, to je tradicionalni “Dragačevski sabor trubača” i to je divan naslov iz koga se vidi želja za poštovanjem tradicije. To mora da se sačuva. Mogu se obogatiti sadržaji, kako bi se komercijalizovali, ali ne sme da se ode u krajnost. Ne sme da se desi da ja u Guči od tehno muzike ne čujem trubu. Trebalo bi prilagoditi sadržaj, ali suština ne sme da se dovede u pitanje.

Šta još o svojoj karijeri kaže Miroslav Ilić pročitajte OVDE.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.