Zabranjena poseta pacijentima u KCV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjena poseta pacijentima u KCV

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) uvedena je zabrana posete pacijentima zbog epidemije gripa proglašenoj na četiri klinike KCV, saopšteno je danas iz tog Kliničkog centra.

U saopštenju se navodi da je mera zabrane posete pacijentima u celom Kliničkom centru Vojvodine, koja će trajati "do daljnjeg" doneta na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Institut je dao preporuku za suzbijanje epidemije u Klinikama zahvaćenim epidemijskim širenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gripa koje su, kako se kaže, identične sa merama predloženim 2013. godine.

"Kako je registrovana i povećana aktivnost virusa gripa u opštoj populaciji, predlaže se da se mera zabrane posete pacijentima uvede na nivou celog Kliničkog centra", kaže se u predlogu Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a prenosi u saopštenju KCV.

Zabrana posete pacijentima na klinikama za hematologiju, gastroenterologiju, endokrinologiju i nefrologiju uvedena je pre nekoliko dana nakon što je proglašena epidemija gripe od strane nadležnog Instituta.

Istovremeno je, kako se kaže u saopštenju, uočena i koncentracija pacijenata sa oboljenjima sličnim gripu na Klinici za infektivne bolesti pa je zabrana poseta pacijentima na pomenutim klinikama uvedena kao jedna od mera za sprečavanje nastanka i suzbijanja gripa u KCV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.