U Nišu šest žrtava gripa

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu šest žrtava gripa

NIŠ – Na Klinici za infektivne bolesti, od komplikacija izazvanih gripom preminulo je do sada šest osoba, a poslednja žrtva gripa je četrdesetšestogodišnja žena iz Knjaževca.

Ona je preminula prošle nedelje, nakon višednevne borbe za život.

Prema rečima direktora Invektivne klinike dr Žarka Rankovića u ovu ustanovu i dalje pristižu pacijenti sa ozbiljnim komplikacijama izazvanih gripom, iako ih je manje nego na početku meseca.

Ranković ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da se radi uglavnom o pacijentima koji pored gripa imaju i ozbiljne hronične bolesti i koji su pre dolaska na Infektivnu kliniku lečeni na drugim klinikama.

„Sada imamo ukupno 18 pacijenata, s tim što su na respiratoru tri pacijenta, četiri ih je na intenzivnoj nezi, dvoje je na poluintenzivnoj nezi, dok su ostali na odeljenju“, rekao je dr Ranković.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.