U Mađarskoj uništeno više od 100.000 pataka zbog ptičjeg gripa

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mađarskoj uništeno više od 100.000 pataka zbog ptičjeg gripa

Više od 100.000 pataka uništeno je na farmi živine u Fuzešđarmatu na istoku Mađarske, gde je prošle nedelje identifikovan soj ptičjeg gripa, koji je potencijalno opasan za ljude, javila je juče mađarska novisnka agencija MTI.

Glavni veterinar Mađarske Lajoš Bognar potvrdio je da je ceo kontigent pataka na farmi eliminisan i da nisu pronađeni drugi slučajevi infekcije u regionu, kao i da je uvedena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tridesetodnevna zabrana isporuke živine iz tog regiona koja je i dalje na snazi.

Patke su uništene jer bi viris ptičijeg gripa H5N8 pronađen u Fuzešđarmatu mogao da bude opasan za ljude, upozorio je Bognar.

Prema njegovim rečima, pomenuta farma na istoku Mađarske dobiće državnu nadoknadu, kada prateća pravna procedura bude završena.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.