Trudnica preminula od svinjskog gripa

Izvor: Radio 021, 05.Mar.2015, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudnica preminula od svinjskog gripa

Tridesetrogodišnja trudnica iz okoline Beograda umrla je danas na Infektivnoj klinici od posledica svinjskog gripa i visoke temperature koju je imala sedam dana unazad.

Nesrećna žena je bila u petom mesecu trudnoće i na Urgentni centar je došla u izuzetno teškom stanju, ali je nažalost posle nekoliko sati izdahnula.

"Pacijentkinja je primljena u kritičnom stanju. Imala je pre toga danima visoku temperaturu i bila je, ako mogu tako da se izrazim, u prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zapuštenom stanju. Mi smo dali sve od sebe, imamo dobre lekove, stručan tim i pokušali smo da joj pomognemo, ali nije bilo spasa", kaže prof. Miljko Ristić direktor Kliničkog centra Srbija.

Mijomir Pelemiš direktor Infektivne klinike na kojoj je trudnica preminula, kaže da će tačan uzrok smrti pokazati obdukcija.

"Kod nas je primljena sa respiratorom i u jako teškom stanju. Uradiće se obdukcija koja će pokazati da li je pacijentkinja bolovala još od nekih bolesti. Rezultati će biti za desetak dana kada ćemo i znati sve detalje", istakao je Pelemiš.

Podsećamo, krajem februara je Užičanin Željko Bošković (34) preminuo na VMA od upale pluća izazvane svinjskim gripom.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Trudnica preminula od svinjskog gripa

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2015

Tridesetrogodišnja trudnica iz okoline Beograda umrla je danas na Infektivnoj klinici od posledica svinjskog gripa i visoke temperature koju je imala sedam dana unazad...Nesrećna žena je bila u petom mesecu trudnoće i na Urgentni centar je došla u izuzetno teškom stanju, ali je nažalost posle...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.