Stigao nam grip!

Izvor: Mondo, 07.Dec.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao nam grip!

Iz "Torlaka" javljaju da su potvrđeni prvi lučajevi obolelih od virusa gripa. Javili su i o kom tipu gripa se tačno radi.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  U Institutu za javno zdravlje Srbije "Torlak", laboratorijski su potvrđena prva četiri slučaja obolelih od virusa gripa tipa A (H3), ove sezone.

Na osnovu informacije Gradskog zavoda za javno zdravlje do 7. decembra ukupno je obolelo 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osoba, uključujući četiri laboratorijski potvrđena slučaja.

Svi imaju iste simptome: povišenu temperaturu, kašalj i kijavicu.

S obzirom na to da se ove tegobe, uglavnom, javljaju i kada nazebemo, ili nas muči alergija, pročitajte sledeći tekst:

Kako da znate da li imate grip, nazeb ili alergiju

Iz institutu "Batut" podsećaju da je vakcijanicija najefikasniji način da se spreči širenje virusa, i da na taj način zaštitimo sebe, ali i svoju porodicu, prijatelje i kolege.

U sledećem tekstu saznajte:

Istine i zablude o vakcini protiv gripa

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.