Novopazarke obolele od gripa u teškom stanju

Izvor: SandzakPress.net, 06.Mar.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novopazarke obolele od gripa u teškom stanju

Novi Pazar – Dvije pacijentkinje iz Novog Pazara koje su zbog gripa H1N1 smještene na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra u Kragujevcu u teškom su zdravstvenom stanju, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Porptarolka KC Kragujevac Vanja Đorđević rekla nam je da su one priključene na respiratore i da ljekari konstantno prate njihovo stanje, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je “izuzetno teško”. Inače, na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti u Kragujevcu sinoć je preminuo jedan muškarac (36) iz Paraćina koji se lečio od gripa. Načelnica Opšte prakse novopazarskog Doma zdravlja Nataša Mijailović izjavila je Sto plus da “ima određenih pokazatelja da epidemija gripa u Novom Pazaru polako jenjava”. “U poslednja dva meseca bila je izuzetno teška situacija. Javljao nam se veliki broj pacijenata sa simptomima gripa, a doktori su u toku jedne smene zbrinjavali i preko 60 oboljelih. Čak nam se razboleo i veliki broj ljekara i medicinskog osoblja pa smo i zbog toga bili pod velikim pritiskom”, kazala je Mijailović. Zbog respiratornih problema izazvanih gripom na grudnom odeljenju Zdravstvenog centra u posljednja dva mjeseca hospitalizovano je i liječeno preko 100 pacijenata, a najteža situacija bila je u februaru. (radiostoplus)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Dve bolesnice od gripa u teškom stanju

Izvor: Beta, 06.Mar.2015

NOVI PAZAR, 6. marta 2015. (Beta) - Dve pacijentkinje iz Novog Pazara koje su zbog gripa H1N1 smeštene na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra u Kragujevcu, u teškom su zdravstvenom stanju, rečeno je radiju Sto plus u toj ustanovi...Porptarolka KC Kragujevac Vanja Djordjević rekla nam...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.