NOVA SMRT Muškarac iz Paraćina umro od gripa, dvoje kritično

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA SMRT Muškarac iz Paraćina umro od gripa, dvoje kritično

I pored svih napora lekara infektologa i anesteziologa Kliničkog centra Kragujevac, jedan pacijent oboleo od gripa, koji se lečio u Jedinici intezivne nege Klinike za infektivne bolesti, preminuo je u toku prethodne noći.

Muškarac star 35 godina, iz Paraćina, primljen je na lečenje u našu zdravstvenu ustanovu u već veoma lošem zdravstvenom stanju, sa zdravstvenim

komplikacijama, nastalim infekcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << virusa gripa, koje su bile prisutne više dana, pre prijema u Kliniku za infektivne bolesti.

Prema rečima prof. dr Olgice Gajović, direktorke Klinike za infektivne bolesti, preminuli pacijent je imao i pre obolevanja od virusa gripa, određene imuno supresivne zdravstvene tegobe.

Zdravstveno stanje još dvoje pacijenata, čija je klinička i radiološka slika u poslednja dva dana u pogoršanju, je veoma loše i lekari se bore za njihov život.

Pacijentkinja sa grudnog odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu hitno je prebačena na Infektivnu kliniku u Nišu zbog sumnje da boluje od svinjskog gripa.

Žena, u petom mesecu trudnoće, primljena je u sredu popodne u Urgentni centar a potom prebačena na Infektivnu kliniku, gde je preminula je nekoliko sati kasnije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nova smrt od gripa: Muškarac preminuo, dvoje kritično!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2015

I pored svih napora lekara infektologa i anesteziologa Kliničkog centra Kragujevac, jedan pacijent oboleo od gripa, koji se lečio u Jedinici intezivne nege Klinike za infektivne bolesti, preminuo je u toku prethodne noći...- Muškarac star 35 godina, iz Paraćina, primljen je na lečenje u našu zdravstvenu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.