Italija: Smrt četiri osobe dovedene u vezu sa vakcinom protiv gripa

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Smrt četiri osobe dovedene u vezu sa vakcinom protiv gripa

U Italiji je umrla i četvrta osoba čija bi smrt mogla biti povezana sa vakcinom protiv gripa, piše danas list iz Firence "Nacione".

Italijanske vlasti su juče obustavile upotrebu dve serije "Novartisovih" vakcina iz predostrožnosti zbog sumnje da bi tri smrtna slučaja mogla biti povezana sa tom vakcinom.

Četvrta žrtva je 80-godišnji muškarac koji je juče umro u gradu Prato u Toskaniji, nakon što je u sredu primio vakcinu.

On je primio vakcinu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz jedne od dve serije koje su povučene iz upotrebe, navodi ANSA.

Italijanska farmaceutska agencija je pozvala sve koji imaju neupotrebljene doze Fluada iz serija 142701 i 143301 da stupe u kontakt sa svojim lekarom.

Dva smrtna slučaja koja bi mogla biti izazvana vakcinom dogodila su se na Siciliji, a treći u južnom regionu Molize, navode izvori agencije ANSA.

Dve sumnjive serije su proizvedene u "Novartisovoj" fabrici u Sijeni, u Toskaniji, za potrebe lokalnih klinika.

Italijanska farmaceutska agencija je saopštila da je povlačenje vakcina iz upotrebe mera predostrožnosti da bi uzorci iz tih serija bili ispitani.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.