Da li ste znali: Ovo su tri prirodna antibiotika

Izvor: B92, 22.Maj.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste znali: Ovo su tri prirodna antibiotika

Svi znamo da su antibiotici uz napredak medicine dostigli to da su zapravo hemijski spoj nekoliko prirodnih materija.

Žalfija

Ranije se koristila kao antibiotik. Posebno je dobra za grlo, respiratorne infekcije, kao i infekcije u ustima. Takođe je korisna za želudačne infekcije i probleme sa crevima. Pomaže i pri smanjenju temperature i bolova u telu koji se javljaju na početku prehlade i gripa.

Med

Dokazano je da ima antibakterijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osobine, da može da izleči osip na koži, opekotine i ogrebotine, očistiti zube i usta od bakterija i zaustaviti krvarenje desni, a delotvoran je u lečenju čireva i plikova. Ali, vrlo je važno da odaberete pravi med.

Cimet

U jednoj studiji otkriveno je da cimet može da ubije većinu bakterija koje se nalaze u bolnicama, ali i da je smrtni neprijatelj opake bakterije Escherichia coli.

Izvor : Zdrava i sretna

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo su tri prirodna antibiotika

Izvor: OkRadio.rs, 22.Maj.2015

Svi znamo da su antibiotici uz napredak medicine dostigli to da su zapravo hemijski spoj nekoliko prirodnih materija. Žalfija Ranije se koristila kao antibiotik. Posebno je dobra za grlo, respiratorne infekcije, kao i infekcije u ustima. Takođe je korisna za želudačne infekcije i probleme sa...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.