Završna konferencija Programa podrške politici za decu i mlade

Izvor: Kragujevac.rs, 02.Okt.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završna konferencija Programa podrške politici za decu i mlade

U okviru programa podrške «Politika za decu i mlade u Srbiji» u okviru koga regija Emilija Romanja i Ministarstvo spoljnih poslova Italije sarađuju sa Republikom Srbijom, a jedan od partnera je i grad Kragujevac, organizovana je završna konferencija u Beogradu.

O trenutnom stanju u ovoj oblasti, iskustvima, kao i o načinima na koje se može poboljšati kvalitet života dece i mladih, govorili su predstavnici organizacija i kompetentnih ustanova iz Italije, ministarstava Vlade Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Srbije, predstavnici lokalnih samouprava Loznice i Novog Sada, a grad Kragujevac predstavljali su Minja Obradović, član Gradskog veća za upravljanje projektima, međunarodnu i unutrašnju saradnju, dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, kao i predstavnici Ustanove za decu «Nada Naumović» i Centru za razvoj usluga socijalne zaštite «Kneginja Ljubica».

Završnu konferenciju u Beogradu, otvorio je Nj.E. Đuzepe Manco, ambasador Italije.

Program koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Italije, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike Republike Srbije, a kofinansira i realizuje u saradnji sa lokalnim samoupravama Regija Emilija Romanja, ima za cilj da poboljša kvalitet života i pruži nove mogućnosti za decu i mlade u Srbiji, posebno dece sa smetnjama u razvoju iz rizičnih grupa i bez roditeljskog staranja, promoviše zaštitu i prava dece i omladine, i da jača sposobnosti nadležnih institucija i organizacija civilnog društva da odgovore na potrebe dece i omladine, a posebno onih koji su ugroženi.

Kako bi se poboljšali uslovi za pružanje usluga u Centrima za decu i mlade u Kragujevcu, omogućila edukacija i dodatno obrazovanje, ovim projektom biće obezbeđena i neophodna oprema, a ukupna vrednost projekta je blizu 75.000 evra.

Projekat Podrške politici za decu i mlade je najbolji mogući primer kako se jedna dobra praksa iz Italije može realizovati u jednoj lokalnoj zajednici. Grad Kragujevac je prepoznat kao grad koji dobro prati inovativne i razvojne kapacitete i ima sopstvene kapacitete i snage da takve projekte podrži i realizuje.

U junu mesecu ove godine je u okviru Programa, u Kragujevcu, gostovalo ulično pozorište “Teatro Due Mondi”, u čijoj su pozorišnoj radionici i uličnoj predstavi učestvovali korisnici Centara za mlade i Kluba OSI. Njihovo učešće u ovoj akciji naišlo je na pozitivne ocene donatora, pa su predstavnici ove italijanske regije nedavno donirali kameru, projektor i platno Klubu OSI, kao dodatni poklon u okviru projektnih aktivnosti.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Italijanska podrška politici za decu i mlade

Izvor: Šumadija Press, 02.Okt.2015

Predstavnici Kragujevca učestvovali su na završnoj konferenciji programa podrške “Politika za decu i mlade u Srbiji” koji zajednički sprovode italijanska regija Emilija Romanja i nekoliko gradova iz Srbije...Konferenciju u Beogradu otvorio je ambasador Italije, Đuzepe Manco, a predstavnici organizacija...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.