Zakon o zaštiti privatne svojine Vladi na usvajanje

Izvor: Bor030.net, 19.Maj.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o zaštiti privatne svojine Vladi na usvajanje

S obzirom na učestalost provalnih krađa u Srbiji, koje se na žalost često završavaju tragično po vlasnike i članove njihovih porodica, Sindikat Zaposlenih Policije uputio je dopis Vladi Republike Srbije na hitno usvajanje “Zakona o zaštiti privatne svojine”.

U dopisu se navodi da smo svi mi svedoci mnogobrojnih događaja gde se prilikom provalnih krađa često dešava da provalnik povredi, usmrti vlasnika kuće, stana, a na žalost i čitave porodice ili se dešavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << slučajevi da vlasnici stana savladaju provalnika i da u samoodbrani nanesu povrede ili usmrte provalnika štiteći sebe i svoju porodicu.

Trenutno važeći zakonski propisi u ovakvim situacijama nedovoljno štite život građanina, njihovih porodica i njihove imovine te iz tog razloga Sindikat Zaposlenih Policije predlaže hitno usvajanje “Zakona o zaštiti privatne svojine” kao što postoji u Americi i koji predviđa:

“Ukoliko provalnik uđe u privatni posed, stan, kuću i tom prilikom napadne vlasnika i ukućane , isti u samoodbrani i zaštite života, ličnog integriteta i privatnog poseda u slučaju nanošenja telesnih povreda ili lišenja života provalnika nisu zakonski odgovorni.”

Sindikat zaposlenih u policiji siguran je da će se usvajanjem ovakvog zakona stopa provalnih krađa u Srbiji smanjiti, kao i tragične posledice po građane i njihove porodice.

“Takođe navodimo da će se procenat provalnih krađa će se svesti na minimum iz razloga što će provalnici dobro razmisliti da li će izvršiti provalnu krađu a da pri tom znaju da mogu biti povređeni ili lišeni života od strane vlasnika ili članova privatnog poseda, a ujedno pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će po pitanju provalnih krađa imati mnogo manje posla i mogu se više vremena posvetiti sprečavanju drugih vidova krivičnih dela”, stoji u saopštenju koje je dato Vladi na usvajanje.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.