VANREDNA SITUACIJA: U Knjaževcu još oko 1.000 domaćinstava bez struje

Izvor: Bor030.net, 08.Jan.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNA SITUACIJA: U Knjaževcu još oko 1.000 domaćinstava bez struje

U opštini Knjaževac i dalje je na snazi vanredna situacija, a bez struje je još oko 1.000 domaćinstava.

Ekipe Elektroprivrede Srbije još uvek saniraju posledice ledene kiše koja je pokidala kablove na elektro mreži i bez struje ostavila skoro sva sela u ovoj opštini.

Predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, kaže da se posle dramatične situacije u četvrtak, 7. januara, stanje na terenu danas popravlja. Ledena kiša prestala je da pada, pa se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << da će većina sela do kraja dana dobiti električnu energiju.

“Danas su informacije sa terena znatno bolje i optimističnije. Ledena kiša je prestala da pada, temperature je u porastu. Ekipe elektrodistribucija iz Zaječara, Bora, Niša i mnogih drugih gradova iz okruženja su na terenu. Ima ih više od 30 i sve intenzivno rade na otklanjanju kvarova i već tokom noći se broj domaćinstava, koja su ostala bez napajanja električnom energijom, spustio ispod 2.000″, kaže Đokić.

Slična elementarna nepogoda zadesila je ovu opštinu i prošle zime kada su pod težinom leda padali dalekovodi i bandere. Ovoga puta ledena kiša je uglavnom kidala kablove, ostavljajući u mraku više hiljada domaćinstava.

“Obim štete je ovoga puta veći, ali su kvarovi lakši zbog toga što nije bilo padanja stubova i bandera, već su se samo, pod težinom leda, kidali provodnici. Utoliko je ekipama elektrodistribucija lakše da saniraju tu štetu jer nema potrebe za teškim građevinskim radovima, kao prošle godine, na podizanju stubova”, kaže Đokić.

Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, izjavio je da je uveren da će danas biti rešeni svi problemi u opštini Knjaževac, gde je bez struje još oko 1.000 potrošača. Prema njegovim rečima, juče je na tim poslovima bilo angažovano 50-tak ljudi, a danas će taj broj biti dupliran, kako bi ljudi što pre dobili električnu energiju.

(Radio Slobodna Evropa/Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.