Tropske vrućine, aktivan crveni meteo-alarm

Izvor: Bor030.net, 18.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tropske vrućine, aktivan crveni meteo-alarm

U Srbiji, kao i većini država regiona za danas i naredne dane objavljen je crveni meteoalarm jer će biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati i do 39 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će za vikend i tokom iduće sedmice na području Srbije biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati i do 39 stepeni, zbog čega će biti aktivan aktivan crveni meteo-alarm.

U Srbiji će danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 34 do 38 stepeni, a najtoplije će biti u nedelju sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od oko 39 stepeni.

Samo danas posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, postoji mala verovatnoća za kratkotrajni pljusak i grmljavinu u severnim i jugozapadnim krajevima.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 25. jula, biti sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturama vazduha znatno iznad prosečnih vrednosti.

Samo u nedelju i ponedeljak, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima.

Crveni meteo-alarm označava vrlo opasno vreme, da se mogu očekivati opasne pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

(Tanjug)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Tropski Balkan, crveni meteo-alarm desetak dana

Izvor: B92, 18.Jul.2015

Tropske vrućine pogodile su Srbiju i većinu država regiona, a crveni meteo-alarm zbog visokih temperatura biće aktivan i naredne sedmice...U Srbiji je u 16 sati, kako je objavio Republički hidrometeorološski zavod, bilo najtoplije u Velikom Gradištu gde je živa u termometru dostigla 38 stepeni,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.