Tajkuni ne treba da vode javna preduzeća

Izvor: Bor030.net, 08.Sep.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajkuni ne treba da vode javna preduzeća

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja (Izit) Saša Đogović ocenio je u ponedeljak da iz moralnih razloga “tajkuni” ne treba da budu direktori javnih preduzeća, zato što im je privatni interes na prvom mestu.

Na konferenciji za novinare Đogović je rekao da smatra da “tajkuni ne treba da budu čuvari javih reursa” imajući u vidu njihovu prošlost, kada su zajedno s “partokratskom državom” “radili na ispumpavanju sredstava iz javnog sektora i prelivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << u privatne džepove”.

“Vrlo teško možete očekivati da će koza da sačuva kupus, tako da i u ovom slučaju teško možete očekivati od tajkuna da sačuva železnicu ili neki drugi javni resurs koji još postoji kod nas”, rekao je Djogović.

Kao razloge zašto te osobe ne bi trebalo da upravljaju javnim resursima, saradnik Izit-a je naveo i to što “mnogi od njih nisu izmirivali svoje poreske obaveze”.

Navodeći da “tajkune” ne treba amnestirati tako što bi im se dalo da upravljaju javnim preduzećima, Đogović je ocenio da mnogi od njih koji deluju u sportu nisu mnogo uradili.

“Imate primer Teniskog saveza, gde je na rukovodećem mestu najmanje jedan tajkun i gde, pored silnih uspeha naših sportista, nisu bili u stanju da naprave nacionalni teniski centar”, rekao je Đogović.

(Beta)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dinar pada jer je precenjen"

Izvor: B92, 08.Sep.2014

Vrednost dinara prema evru ima silaznu putanju i više je rezutat njegove precenjenosti i počiva više na psihološkim nego na realnim ekonomskim pretpostavkama...Analitičar Instituta za tržišna istraživanja, IZIT, Saša Đogović smatra da se to odnosi pre svega na stepen poverenja investitora,...

Nastavak na B92...

“Tajkuni ne treba da vode javna preduzeća“

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2014

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja (Izit) Saša Đogović ocenio je danas da iz moralnih razloga "tajkuni" ne treba da budu direktori javnih preduzeća, kao i zato što im je privatni interes na prvom mestu. ..Tajkunima je sopstveni interes na prvom mestu: Saša Đogović.. ..Na konferenciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.