Sutra zaseda gradski parlament

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Nov.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra zaseda gradski parlament

Najbitnija tačka dnevnog reda sutrašnje 34.sednice gradskog parlamenta je predlog Odluke o II rebalansu budžeta za 2015.godinu kojom su utvrđeni ukupni prihodi i primanja, rashodi i izdaci u iznosu od 8 milijardi 932 miliona dinara, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Milan Urošević.

Prema njegovim rečima u ukupnim rashodima i izdacima tekući rashodi imaju najveće učešće sa 6 milijardi 65 miliona dinara, milijardu 353 miliona dinara su izdaci za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nefinansijsku imovinu a otplata glavnice po uzetim kreditima milijardu 513 miliona dinara.

''Osnovni razlozi za donošenje drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta grada Kragujevca nalaze se u činjenici da je uzet kratkoročni kredit za finansiranje deficita tekuće likvidnosti od 220 miliona dinara koji je u potpunosti iskorišćen i to za pokriće rashoda u osnovnom obrazovanju 85 miliona 983 hiljade dinara, srednjem obrazovanju 55 miliona 068 hiljade dinara i obaveza u zdravstvu i socijalnoj zaštiti 78 miliona dinara'', rekao je Urošević i podsetio da su ove godine isplaćene zaostale obaveze prema nezaposlenim porodiljama i prosvetnim radnicima za prevoz. Ovi iznosi, dodao je Urošević, bi bili znatno veći da nije uzet kredit za ovu namenu jer su pretila izvršenja koja su gotovo svakodnevno uvećavala iznos ovog duga.

Odluka koja je, kako je rekao Milan Urošević, predsednik Skupštine grada, važnija i od rebalansa je Odluka o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje kapitalnih investicionih ulaganja. Kredit Evropske banke za finansiranje kapitalnih investicija u iznosu od milijardu 250 miliona dinara neophodan je jer je drugačije nemoguće realizovati kapitalne investicije, istakao je Urošević i dodao da bez ovog zaduženja nema prostora za tako nešto. ''Najveći deo sredstava iz ovog kredita otići će za nabavka nove opreme za rad JKP ''Čistoća'' i izgradnju kapitalnih ulica odnosno saobraćajnica čime će omogućiti i otvaranje novih poslovnih zona. Prioritete u ovom delu definisaće Gradsko veće posebnim programom'', rekao je Urošević na konferenciji za novinare.

Predsednik Skupštine grada Milan Urošević upoznao je novinare i sa ostalim tačkama dnevnog reda i istakao da bi gradski paralment sutra trebalo, između ostalog, da usvoji Odluku o aktivnostima vezanim za realizaciju Ugovora o prodaji JP Radio televizija Kragujevac kojom će prestati da važi osnivački akt a time i obaveze grada Kragujevca prema ovoj televiziji.

Odbornici će sutra  razmatrati i predlog Odluke o usvajanju Strategije socijalne zaštite grada Kragujevca za period 2015-2019.godine, Predlog plana generalne regulacije naselja Beloševac i Ždraljica, predloge Odluka o davanju saglasnosti na izmene programa poslovanja Gradske stambene agencije, JKP ''Gradska groblja'' i JKP ''Čistoća'' kao i Predlog Odluke o pristupanju izradi Programa razvoja sporta u Kragujevcu za period 2016-2018. Početak 34.sednice Skupštine grada zakazan je za 9 sati.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.