Struja ipak neće uskoro poskupeti?!

Izvor: Bor030.net, 04.Sep.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja ipak neće uskoro poskupeti?!

Nakon jučerašnjeg najavljenog poskupljnja električne energije i uveravanja iz Narodne banke Srbije da nema mesta brizi jer je poskupljenje struje od 12% već uračunato u ovogodišnji plan inflacije, već danas iz Ministarstva rudarstva i energetike i ministra Antića stižu uveravanja da električna energija neće poskupeti u skorije vreme.

FOTO: Novosti

Iako je juče objavljena informacija da je ministar rudarstva i energetika Aleksandar Antić najavio poskupljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << električne energije, a guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila da je poskupljenje struje od 12% već uračunato u okvirni plan inflacije u 2014. godini, već danas od ministra Antića stižu uveravanja da električna energija neće poskupeti u skorije vreme, izjavio je u četvrtak ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

“Nisam najavio poskupljenje, niti je to posao ministra ili Vlade Srbije. Napominjem, u ovom trenutku nema inicijative za poskupljenje struje, tako da u mesecima pred nama poskupljenje ne treba očekivati”, izjavio je Antić agenciji Beta.

On je naveo da cenu električne energije utvrdjuju Elektroprivreda Srbije, koja podnosi zahtev za promenu cena i Agencija za energetiku koja, kao nezavisno regulatorno telo, taj zahtev razmatra i odobrava eventualno poskupljenje.

“Pošto ta procedura nije pokrenuta, a nema ni nagoveštaja da će uskoro biti inicirana, poskupljenja struje neće biti u skorije vreme”, naveo je Antić u izjavi.

(Bor030/Beta)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.