Saradnja srpskih i rumunskih ekologa na istraživanju Ramaćkih visova

Izvor: Kragujevac.rs, 09.Dec.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja srpskih i rumunskih ekologa na istraživanju Ramaćkih visova

U godini koja je za nama, a posle dve godine pauze u finansiranju projekata u oblasti ekologije, možemo da se pohvalimo uspešnom realizacijom kvalitetnih projekata iz ove oblasti.

Projekat koji je danas predstavljen dokaz je da uspešna saradnja proističe iz zajedničkog angažovanja lokalne samouprave i građanskih nevladinih udruženja i organizacija - rekao je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća i dodao da je zadatak lokalnih samouprava da obezbedi uslove za pokretanje projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << naročito iz oblasti ekologije. Cilj svake zajednice je očuvanje životne sredine kao i podizanje svesti građana o tome, počev od najmlađe populacije, istakao je Maksimović.

Edukativno-ekološki petnaestominutni film “Ramaćki visovi - oaza očuvane prirode“ nastao je zajedničkim istraživanjem ekologa iz Srbije i Rumunije a sredstva za realizaciju obezbedio je grad Kragujevac na osnovu Konkursa za podršku projekata ekoloških udruženja.

Istraživanjem okoline Kragujevca stručnjaka iz oblasti ekologije iz Srbije i Rumunije, područje između Rudnika i kragujevačke kotline, Ramaćki visovi, izdvojili su se svojom lepotom i bogatstvom. Tako je nastao film “Ramaćki visovi - oaza očuvane prirode“. Cilj projekta je da se kratkim filmom prikaže bogatsvo našeg kraja u delu netaknute prirode a istovremeno pošalje edukativna poruka mlađim generacijama, rekao je Svetomir Madžarević, predsednik Udruženje srpsko - rumunskog prijateljstva “Riznica“.    

Prezentaciji projekta i filma prisustvovao je Dragan Marinković, načelnik Službe za zaštitu životne sredine sa saradnicima i predstavnici drugih ekoloških udruženja iz Kragujevca.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.