Radnici Betonjerke traže smenu direktorke

Izvor: Aleksinac.net, 01.Nov.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Betonjerke traže smenu direktorke

Zahtev radnika Betonjerke, upućen Agenciji za privatizaciju, za smenu direktorke

S obzirom da je prošlo skoro dva meseca od imenovanja na funkciju generalnog direktora Jasne Stevović, konstatujemo da je u proteklom periodu urađeno sledeće:

1. Od imenovanja novog generalnog direktora izgubljeni su sledeći  tenderi:

2. Direktorka je sebi isplatila punu zaradu za septembar i polovinu oktobra kao i troškove prevoza u ukupnom iznosu od 175.681,00 >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << din. dok su radnici za to vreme primili dva iznosa po 6000,00 din. Takođe, nije poznato koliko je isplaćeno na ime dnevnica za službena putovanja i upotrebe sopstvenog vozila u službene svrhe iako je to  traženo zahtevom oba reprezentativna sindikata od 15.10.2014. god.

3. Na zahtev Kolegijuma rukovodstva od 15.10.2014. god. u kome se traži obavezivanje direktorke da deli sudbinu svih zaposlenih u pogledu isplate zarada i informisanje oko toga kome se i šta plaća do današnjeg dana nismo dobili odgovor.

4. Direktorka se dana 20.10.2014. god. obraća Nadzornom odboru, zastupniku kapitala i zaposlenima dopisom u kome je izneto niz netačnih informacija i to:

5. U firmu već treći dan dolazi inspektor kriminalističke policije – odeljenje  za privredni kriminal  po osnovu krivičnih prijava protiv Darka Hristova, bivšeg direktora i Mirjane Dragićević, izvršnog direktora za komercijalno-finansijske poslove.

6. Direktorka je takođe obećala na Nadzornom odboru 16.10.2014. god. da će se obratiti zaposlenima i informisati ih o aktuelnom stanju u firmi ali do današnjeg dana to nije učinila.

7. Na internetu i društvenim mrežama je već objavljena vest o isplati zarade gen. direktora mimo isplate radnicima, što nesumnjivo doprinosi narušavanju poslovnog ugleda i kvarenju imidža firme u javnosti

S obzirom na ostvarene poslovne rezultate u prethodnom periodu,pokazanog znanja i umeća u rukovođenju firmom ove veličine, nedokazane i sumnjive stručnosti, neiskustva, neprekidnog isticanje i pozivanja na političku podršku sa najvišeg nivoa, neadekvatan odnos prema  ostalim članovima rukovodstva, prekidu svakog dijaloga sa zaposlenima i rukovodstvom, stvaranju udbaške atmosfere,   smatramo da direktorka svoju isplaćenu punu zaradu i akontaciju (preko 170.000 din) nije zaradila i samim tim da ne zavređuje našu dalju podršku i poverenje. Kako je direktorka na sednici Nadzornog odbora održanoj 16.10.2014. god. obećala da će se o ostanku u firmi izjasniti do 30.10.2014. god., ukoliko nastavi sa dosadašnjim načinom rada, to će  biti  jasan i alarmantan  pokazatelj da je ova osoba nedorasla obavezama, odgovornostima i izazovima mesta na kome se nalazi te, po našem mišljenju, nije ni potrebno izjašnjenje.

Na osnovu napred navedenog, tražimo HITNO sazivanje vanredne sednice Nadzornog odbora uz obavezno prisustvo zastupnika kapitala , generalnog direktora i predstavnika rukovodstva i sindikata za utorak  28.10.2014. god.

Takođe, tražimo da se istog dana zakaže i zbor svih zaposlenih u cilju informisanja o donetim odlukama i preduzetim merama na rešavanju aktuelnih problema i stabilizaciji prilika u Betonjerci, u vezi sa ovim zahtevom.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije u kojoj se Betonjerka nalazi kao i delikatan  trenutak  rešavanja statusa firme u predsojećim mesecima, molimo da nas u najkraćem mogućem roku obavestite o odlukama po ovom zahtevu.

Kolegijum rukovodstva  „Betonjerka“ a.d. Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.