Radionica OEBS, Srbija, bezbednost: Pitaju se i mladi održana u Somboru

Izvor: 025info.rs, 21.Okt.2014, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica "OEBS, Srbija, bezbednost: Pitaju se i mladi" održana u Somboru

U okviru projekta Predsedavanje Srbije OEBS-om 2015. i uloga mladih koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), prošle nedelje je u Studentskom domu dr Zoran Đinđić u Somboru održana radionica sa mladima. Cilj radionice je bio da se mladi upoznaju sa radom OEBS-a, izazovima bezbednosti mladih, predsedavanju Srbije OEBS-om 2015. i ispitivanju uloge mladih u ovom kontekstu.

Tokom radionice mladi su informisani o radu Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << Misiji OEBS-a u Srbiji, prioritetima Predsedavanja Srbije OEBS-om. Oni su takođe imali prilike da razgovaraju o bezbednosti mladih, mapirajući prioritetne izazove u ovoj oblasti i dajući svoje preporuke za njihovo prevazilaženje.

Radionice na ovu temu održavaju se širom Srbije, a preporuke koje mladi budu dali na teme unapređenja bezbednosti mladih i aktivnosti vezane za mlade tokom Predsedavanja Srbije OEBS-om naredne godine – Krovna organizacija mladih Srbije će proslediti donosiocima odluka i relevantnim institucijama.

Obzirom na to da su Švajcarska i Srbija, zajedničkim radnim planom u okviru Predsedavanja, stavile mlade visoko na agendu i predvidele usvajanje Akcionog plana za mlade naredne godine, od velike važnosti je informisanje mladih o radu Organizacije kao i Misije u Srbiji i njihovo aktivno uključivanje u teme koje ih se tiču.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.