Poseta kompaniji ###“Don Don“### i Žitoproduktu

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Nov.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta kompaniji ###“Don Don“### i Žitoproduktu

U okviru akcije “Na pragu privrednika“, član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić, obišao je danas sa svojim saradnicima iz resorne gradske uprave Akcionarsko društvo “Žitoprodukt“ u sastavu “Don Don“ Beograd.

Od oktobra 2014. godine Kompanija “Don Don“ , preuzimanjem 86 odsto vlasništva “Žitoprodukta“ postala je većinski vlasnik pekarske industrije u Kragujevcu. Za godinu dana od preuzimanja “Žitoprodukta“ ova kompanija je ispunila svoje planove >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << vezane za pogon u Kragujevcu, proizvodnja je podignuta, proširen je asortiman proizvoda, povećan broj zaposlenih i remontovana dotrajala oprema. Renovirani su stari maloprodajni objekti a u planu su, prema rečima menadžmenta ove kompanije, nove lokacije čime će se steći uslovi za otvaranje oko 100 novih radnih mesta. Menadžment kompanije najavio je izgradnju silosa u sklopu kompleksa “Žitoprodukta“ što otvara mogućnost skladištenja otkupa pšenice od lokalnih proizvođača.

Grad će pružiti punu podršku u realizaciji novih investicija koje treba da se ostvare na ovoj lokaciji imajući u vidu da će se iz Kragujevca izvoziti veliki broj proizvoda na tržišta jugoistiočne Evrope i Evropske unije što će u svakom slučaju popraviti sliku spoljnotrgovinske razmene grada Kragujevca iako je ona u ovom u momentu u suficitu. Ovakve nove investicije idu u prilog privrede grada Kragujevca - istakao je Dalibor Jekić, član Gradskog veća i naglasio da se ovakvim posetama lokalna samouprava upoznaje sa pravim problemima privrednika. Naredna investicija kompanije “Don Don“ i “Žitoprodukta“ biće realizovana za dve godine, grad će to podržati i ubrzati sve procedure kako bi izgradnja novog objekta bila omogućena u što kraćem vremenskom roku - dodao je Jekić.

Kragujevac je početkom februara postao centralni pogon u sistemu Don Don-a  za proizvodnju tost hleba koji do sada iz Žitoprodukta snabdeva celo tržište Srbije. U pogonu se trenutno proizvodi 16 hiljada tost hleba dnevno a počela je i proizvodnja dvopeka.

Današnjim sastankom se otvaraju nove mogućnosti za razvoj saradnje lokalne samouprave i kompanije “Don Don“ u oblasti mlinarstva, maloprodaje koja je u planu da se razvija u Kragujevcu ali i u oblasti društveno odgovorne delatnosti. Verujem da su naša radna mesta dobrodošla a verujem i da lokalna samouprava može da pomogne i olakša naše poslovanje kada je u pitanju pronalaženje novih lokacija ali i procedure za izdavanje dozvola - rekla je Aleksandra Đurišić, predstavnica kompanije “Don Don“ .

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.