Petnaestogodišnjak pao sa četvrtog sprata

Izvor: Bor030.net, 11.Avg.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnaestogodišnjak pao sa četvrtog sprata

Petnaestogodišnji M.S. zadobio je teške telesne povrede kičme prilikom pada sa četvrtog sprata. Povređeni dečak je u pratnji tima anesteziologa prevežen u Tiršovu ali nije u životnoj opasnosti.

Do nesreće je došlo oko jedan sat posle ponoći u zgradi broj 4 u ulici Albanske spomenice.

Prema rečima komšija, do nesreće je došlo oko jedan sat posle ponoći, kada je mladić sa terase stana na petom spratu, gde je bio na žurci, pokušao da preskoči na terasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << koja je sprat niže.

Prema drugoj verziji, dva mladića su pokušala da se preko metalnog voda gromobrana, koji se prostire od vrha do prizemlja, spuste ispred zgrade. Prvom mladiću je to pošlo za rukom, ali je drugi napravio grešku koja je mogla da ga košta života.

Policija u Boru pominje da ovo nije prvi put da tinedjžeri iz stanova u “čačanskim soliterima” sa žurke izlaze na sličan način.

Dečaci su se spuštali niz oluk sa sedmog sprata stambene zgrade, ali je dečak izgubio kontrolu i pao sa visine četvrtog sprata.

Nesreća se dogodila tokom žurke u stanu, na sedmom spratu stambene zgrade u borskoj ulici Albanske spomenice, kada se jedan od dečaka spustio niz oluk do podnožja zgrade.

M.S. je krenuo za njim, međutim, nije uspeo da se održi i pao je sa visine četvrtog sprata.

Nesrećni dečak je sa teškim prelomima prevezen u spinalni centar u Beogradu.

“Dečak je primljen na Univerzitetsku dečju kliniku nešto pre 12 časova i na odeljenju Hirurške intenzivne nege konstatovane su povrede glave i grudnog koša kao i prelom četvrtog lumbalnog pršljena koje je zadobio prilikom pada sa visine. Dečak nije vitalno ugrožen, stabilnih je neuroloških parametara. Tokom dana biće premešten na odeljenje Otropedske hirurgije gde će se vršiti dalja dijagnostika i planiranje lečenja deteta””, rekao je za “Blic” ass. dr Siniša Dučić, dečji hirurg, ortoped.

Tokom dana dečak će biti premešten na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” gde će se vršiti dalja dijagnostika i planiranje lečenja deteta.

(Blic / Bor 030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.