Pančevci među najnedisciplinovanijim vozačima

Izvor: Pančevac-online.com, 26.Avg.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevci među najnedisciplinovanijim vozačima

Od početka ove nedelje, od kada saobraćajna policija na našim ulicama i putevima intenzivnije kontroliše saobraćaj, samo za dva dana napisano je čak 3.100 kazni za prebrzu vožnju – objavio je list „Informer”. Najviše vozača je kažnjeno u Novom Sadu (411), a potom u Beogradu, Pančevu i Užicu.

Podsećamo, 22. avgusta počela je akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima. Trajaće do kraja ovog meseca, a sprovodiće se u svih dvadeset osam država >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << članica Evropske unije, kao i u Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji, zemljama članicama međunarodne organizacije TISPOL, u kojoj su objedinjene saobraćajne policije širom Evrope.

Saobraćajna policija tokom kontrola koristi ručne radare, kao i uređaje za merenje brzine kretanja u sistemima video-nadzora i vozilima bez policijskih obeležja, takozvanim presretačima.

Svaki vozač za koga se otkrije da je prebrzo vozio zaustavlja se, podvrgava se alko-testu i proverava se da li su on i drugi u vozilu, ukoliko nije bio sam, vezali sigurnosne pojaseve.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.