Izvor: Kragujevac.rs, 12.Feb.2016, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbedićemo javnost u radu Skupštine grada

Gostujući u emisiji “Dan“ TV Kanal 9 predsednik Skupštine grada Milan Urošević, na pitanje da li će do predstojećih lokalnih izbora zakazivati sednice gradskog parlamenta rekao je da do tada čekuje možda i dve sednice. “Tu svakako mislim na onu sednicu na kojoj će se odlučivati o dodeli Đurđevdanskih nagrada i svečanu sednicu za Dan grada 6. maja. Izbori će verovatno biti održani 24. aprila i znaće se rezultati ali ovaj saziv gradskog paralmenta je taj koji će biti aktuelan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << i za sazivanje i održavanje svečane sednice Skupštine povodom Dana grada“, rekao je Urošević.

Odgovarajući na pitanje kako planira da organizuje skupštinske prenose s obzirom da u Kragujevcu sada rade samo komercijalni mediji predsednik Skupštine grada Milan Urošević rekao je da razmišlja o tome i planira da održi jedan sastanak sa dvema urednicama, odnosno direktorkama Radio televizije Kragujevac i TV Kanal 9, na kome bi se razgovaralo o mogućnostima da dođe do prenosa skupštinskih zasedanja.

“Ja bih iskreno najviše voleo da obe kuće dobiju podjednake uslove i da i RTK i K9 prenose skupštinska zasedanja. Neko će reći mnogo je ali možda će te dve televizije sednicu videti na potpuno drugačiji način pa nije loše da građani, u direktnim prenosima, to mogu da pogledaju na obe“, rekao je Urošević. On je dodao i da je njegova obaveza kao predsednika parlamenta da se stara o tome da obezbedi javnost u radu. “Čak i da ne bude skupštinskih prenosa, odnosno da ove dve televizije koje su sada privatne ne budu zainteresovane, a niko im to ne može osporiti, razmišljao sam o tome da na portalu grada obezbedimo live stream skupštnskih zasedanja i pristup svim akreditovanim medijskim kućama da prate zasedanja Skupštine grada“, rekao je Urošević. On ističe i da ne veruje da će do toga doći jer vidi da su podjednako i Radio televizija Kragujevac i TV kanal 9 zainteresovane da rade prenose skupštinskih zasedanja. “Mislim da će to povećati gledanost obe televizije u Kragujevcu a ne treba zaboraviti ni činjenicu da se veliki broj medija akreditovao za praćanje skupštinskih zasedanja. Kampanja se polako zahuktava, imali smo žustru sednicu krajem prošle godine, čupanje mikrofona, pa je i nacionalnim medijima zasedanje gradskog paralmenta dosta interesantno“, smatra Milan Urošević i dodaje da se nada da će i kragujevačkim televizijma biti interesantno praćenje zasedanja odnosno direktni prenosi.

Kada je reč o vremenu koje je do sada proveo na mestu predsednika gradskog paralmenta Milan Urošević ističe da je ponosan na gotovo svaku sednicu koju je kao predsednik vodio posebno ako se ima u vidu da su mnogi osporavali to što će neko ko ima manje od 30 godina doći na čelo gradskog paralmenta. “Bilo je pitanja da li ću umeti to dobro i vešto da radim a ja sam izuzetno ponosan što sam za ovo vreme uspeo da nametnem poštovanje pravila i Poslovnika od strane svih odbornika“, zaključio je Urošević.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.