Obeležavanje Dana u rudara u Boru i Majdanpeku [PROGRAM]

Izvor: Bor030.net, 03.Avg.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Dana u rudara u Boru i Majdanpeku [PROGRAM]

Centralna proslava ovogodišnjeg Dana rudara Srbije biće održana u Majdanpeku, kao prilika da se istovremeno obeleži i 55 godina rada obnovljenog Rudnika bakra. Uz prigodan program, zaposleni u RBM-u i Majdanpečani će, sa zvanicama i gostima, obeležiti svoj praznik.

Tradicionalno rudarsko okupljanje biće prilika da se ovogodišnjim dobitnicima uruči najviše basensko priznanje, nagrada “Inženjer Šistek”, kao i da Samostalni sindikat metalaca Srbije satovima nagradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << najbolje rudare iz čitave države. Prvi put će, povodom Dana rudara, najboljima u svojim redovima prigodna priznanja dodeliti i Granski sindikat industrije, energije i rudarstva “Nezavisnost”.

Celodnevnim programom predviđen je prijem za osmoro zaposlenih u Rudniku bakra Majdanpek, koji su između dva praznika radni status zamenili penzionerskim, a zatim i zajednički obilazak izložbi koje su u gradu priređene povodom Dana rudara. U Gradskoj galeriji, Udruženje za Majdanpek je i ove godine pripremilo tradicionalnu izložbu fotografija “Iz života starog Majdanpeka” čiji će poseban deo biti izložba “Majdanpečani”, a u foajeu će svoje fotografije “Majdanpek između dva praznika rudara” prikazati mladi majdanpečki fotograf Milan Klčesko.

Pored toga, zainteresovani će u majdanpečkom Muzeju moći da pogledaju izuzetno zanimljivu tematsku izložbu „Geopriroda područja Majdanpeka i Čoke Marin“, autora mr Periše Živkovića, a u planu je i poseta Rajkovoj pećini.

Gradski bazen u Majdanpeku će 6. avgusta organizovati noćno kupanje uz prigodan muzički program, a sa posebnom pažnjom se najavljuje i neizostavni šestoavgustovski koncert u centru grada. Ove godine, Majdanpečane i njihove goste će na Dan rudara zabavljati “ambasador srpske trube” Dejan Petrović sa svojim “Big Band” orkestrom.

Pobednici Guče sviraće i u Boru dan kasnije, 7. avgusta, sa početkom u 20 sati u amfiteatru Doma kulture.

Uoči Dana rudara Srbije i Dana RTB-a Bor, 5. avgusta, u Narodnoj biblioteci u Boru biće promovisana knjiga “Taj divni Bor”, publiciste i književnika Miroslava Radulovića.

(Kolektiv)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.