Nastavljaju se pregovori o visini minimalca

Izvor: Bor030.net, 01.Sep.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se pregovori o visini minimalca

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Aleksandar Vulin najavio je da će danas biti održana sednica kolegijuma Socijalno ekonomskog saveta na kojoj će se još jednom raspravljati o minimalnoj ceni rada.

On je istakao da se sve strane slažu da do povećanja mora doći, samo je pitanje koliko će ono biti.

“Na današnjoj sednici kolegijuma SES-a još jednom će se razmotriti argumenti svih strana u socijalnom dijalogu a u vezi minimalne cene >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << rada”, rekao je on novinarima nakon konferencije u Privrednoj komori Srbije.

On je reako da će sednica biti održana u 12.30 sati, kao i da se nada da će vrlo brzo biti održana sednica SES-a na kojoj će se doneti odluka o novoj minimalnoj ceni rada.

“Svi se slažemo da će do povećanja doći i to je veliki napredak. A koliko će to povećanje iznositi, odluku će doneti SES, ali verujem da ćemo više znati nakon sastanka kolegijuma”.

On nije detaljno komentarisao zahteve sindikata i poslodavaca ističući da se o tome još pregovara.

Vulin je odgovarajući na pitanje novinara rekao da se mora raditi na tome da i oni koji nisu deo soc dijaloga u njega da se uključe.

Ministar je naveo da je važno odgovorno učešće svih socijalnih partnera, a da bi proces kolektivnog pregovaranja bio uspešan mora da obuhvati što veći broj učesnika koji prihvataju odluke SES-a.

“Potrebno je obezbediti mehanizme uz koje će svi oni koji sada nisu u SES-u imati mogućnost da kažu svoje mišljanje i da se njihov stav čuje”, poručio je on.

(Tanjug)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Kolegijum Socijalno-ekonomskog saveta danas o minimalnoj ceni rada

Izvor: Beta Video, 01.Sep.2016

BEOGRAD- Kolegijum Socijalno-ekonomskog saveta Srbije će danas razmotriti stavove sindikata i poslodavaca o povećenju minimalne cene rada koja već dve godne iznosi 121 dinar po radnom satu.``Čućemo još jednom argumente svih strana, i nadam se da ćemo zakazati sednicu Socijalno-ekonomskog saveta...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.