Mali dnevnik RTS-a posetio Kreativni Veliki park

Izvor: Kragujevac.rs, 23.Mar.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali dnevnik RTS-a posetio Kreativni Veliki park

Domaćin ekipi Malog dnevnika bila je Minja Obradović, član Gradskog veća za investicije. U razgovoru sa Anastasijom, Minja je otkrila sve detalje koji interesuju najmlađu publiku u vezi sa parkom koji će im uskoro biti predat za igru, zabavu i uživanje.

Radovi u parku su završeni, sada se čeka još na tehnički prijem i upotrebnu dozvolu, kako bismo bili sigurni da su deca bezbedna. Očekujemo da sve to bude gotovo u narednih desetak dana i da početkom aprila bude zvanično otvaranje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kreativni park se sastoji iz pet celina: igralište za decu do 2 godine, igralište za decu preko 2 godine, igralište za seniore, odnosno za bake i deke koji mogu da se rekreiraju dok paze na decu, juniorsko igralište - parkur i prskalište za vrele letnje dane koje će biti prava atrakcija - kaže Minja Obradović.

Inače, Kreativni Veliki park se nalazi na mestu nekadašnjeg dečijeg parka koji generacije Kragujevčana pamte po krivim ogledalima i mnogobrojnim sadržajima za najmlađe, na prostoru između bazena i Mašinskog fakulteta.

Organizovan je konkurs za studente FILUM-a za izbor najboljeg dizajna za klupe i u toku je izrada klupa prema rešenju koje je izabrano kao najbolje na ovom konkursu. Završeno je ozelenjavanje parka, zasađeno novo drveće. Svi sadržaji za decu i mlade u ovom parku biće besplatni. Kompletnu izgradnju i opremanje Kreativnog Velikog parka finansirala je Fondacija “Dragica Nikolić“.

“Kreativni Veliki park u Kragujevcu“ deo je šireg evropskog projekta koji se sprovodi u najvećim urbanim centrima na našem kontinentu, a u Srbiju su, na taj način, već uređena dva parka u Beogradu. Posle Kragujevca, i mnogi drugi gradovi u Srbiji dobiće moderne zelene oaze koje će ličiti na najlepše parkove u Evropi.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.