Izvor: Bor030.net, 01.Dec.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majdanpek i Donji Milanovac ostali bez struje zbog nevremena. Ugrožen RBM.

Jak vetar i ledena kiša koja već dve noći pada u Majdanpeku napravili su havariju na elektro-energetskoj mreži usled čega je od 17 sati majdanpečki kraj ostao bez struje. Električnu energiju nema ni Rudnik bakra Majdanpek (RBM) pa je proizvodnja obustavljena.

Panorama Majdanpeka

Nevreme koje je zahvatilo celu Srbiju u Majdanpeku je izazvalo kvar na dalekovodu, pa je sam grad i nekoliko okolnih sela bez struje. Ista situacija je i sa Donjim Milanovcem koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << strujom snabdeva preko Kostolca.

“Ekipe radnika majdanpečke Elektrodistribucije su na terenu, i u narednih pola sata se očekuje sanacija kvara na dalekovodu u trafostanici. U Donjem Milanovcu je stvar malo kompleksnija i još uvek se ne zna kada će meštani dobiti struju” – kaže za „Blic“ Draško Ćetković, zamenik predsednika opštine Majdanpek.

Jak vetar i prekid snabdevanja električnom energijum preti da napravi totalni kolaps u pogonu Rudnika bakra Majdanpek.

“U potpunosti smo bez struje i možda na ivici kolapsa. Pokušavamo da spečimo teže havarije, podignuto je vanredno stanje u rudniku dok se ne dobije struja. Svi pogoni su bez struje, podignuta maksimalna bezbednost i zaštita, čak smo angažovali i policiju da napravi spoljni prsten zaštite jer u ovakvoj situaciju postoji opasnost i od napada na našu imovinu”, kaže za “Blic” Branislav Tomić, direktor Rudnika bakra Majdanpek.

(Blic / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U RBM-u proglašena vanredna situacija: Ledena kiša okovala Rudnik i grad

Izvor: Kolektiv.co.rs, 01.Dec.2014

Olujni vetar pokidao dalekovode, grad i Rudnik bez struje  RBM . – Majdanpek, sva njegova sela i Rudnik nemaju struju već četiri sata. Od 17 sati tamo je potpuni mrak, a proizvodnja na površinskom kopu, u flotaciji i filatraži je – zaustavljena! Ledena kiša koja je sinoć počela da pada...

Nastavak na Kolektiv.co.rs...

HEROJI IZ OKNA Rudari priskočili građanima u pomoć, agregati za porodilišta

Izvor: Blic, 02.Dec.2014, 12:25

Snažno nevreme, ledena kiša i vetar, uslovilo je do ispadanja oba voda na dalekovodu. Prekid struje uslovio je i prekid proizvodnje, pa su u Rudniku bakra Majdanpek odmah reagovali...Rudnik bakra Majdanpek pomaže građanima i pored teške situacije u svojim pogonima..- Uveli smo punu pripravnost na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.