Litije po kiši

Izvor: Aleksinac.net, 19.Apr.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litije po kiši

Sinoć u 22 časa, nastojeći da izvrši svoju svesteničku dužnost, a mi horisti svoju po rasporedu Bogosluženja strasne sedmice, obavili smo u stradalnoj nedelji, Veliki Petak, Litije kroz grad.

Srcem smo se preneli u one dane i tužne događaje, ljubili mu skute i rukave njegove, preneli se sa tugom i bolom u njegove rane i patnje.

Kiša koja je lila na plaštanicu, sveštenike, vernike, hor koji je pevao ulicama Svjati Bože, Svjati Besmertni opominjala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << na važnost i tugu Velikog Petka.

Hvala našim dragim sveštenicima, hvala vernicima, hvala horistima sa dirigenticom, doktorom Marinom Gavrilović, što smo u svom zajedništvu i ljubavi, obavili ovu svetu Litiju. Pevajući gradom Svjati Bože,Svjati Silni, Svjati Besmertni, smiluj se na nas. Slava ocu i sinu i svjatome Duhu,sada i uvek i u sve vekove, amin, Sveti Besmertni smiluj se na nas, nismo primetili ni kišu, ni loše vreme, naša srca su bila topla.

Svima koji su prisustvovali ili slučajno otvorili prozore svojih stanova, velika hvala.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.