Kovinski amateri sa predstavom “Iza kulisa” pred Kovincima 29. maja

Izvor: KovinEkspres.rs, 25.Maj.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovinski amateri sa predstavom “Iza kulisa” pred Kovincima 29. maja

Repertoar Centra za kulturu Kovin

Dečja pozorišna predstava Todea Nikoletića “Put po svetu na trotinetu”

U utorak i sredu, 26. i 27. maja, od 17.00 i od 18.30 časova, u sali pozorišta Centra za kulturu mališani iz PU “Naša radost” odigraće pred kovinskom publikom svoju završnu priredbu. Prodaja karata je u prostorijama ove predškolske ustanove.

Promocija knjiga Slavka Jeknića biće održana u četvrtak, 28. maja, sa početkom u 19.00 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << u maloj galeriji Centra za kulturu.

Pozorišna predstava Amaterskog pozorišta Kovin “Iza kulisa” Majkla Frejna u adaptaciji i režiji Dejana Mladenovića biće odigrana u petak, 29. maja, sa početkom u 20.00 časova. Prodaja karata po ceni od 200 dinara je na biletarnici Centra za kulturu.

Balkanska pozorišna trupa ARA i UK Palilula gostuje u Kovinu u subotu, 30. maja, od 17.00 časova sa dečjom pozorišnom predstavom Todea Nikoletića “Put po svetu na trotinetu” u režiji Fuada Tabučića, a u kojoj igraju Snežana Knežević, Aleksandar Kanjevac i Fuad Tabučić.

SINOPSIS: Avanturistička komedija za decu do sto godina, kako kaže i sam pisac, vodi nas na putovanje oko celog sveta. Tri junaka naše komedije Cvetko, Skitko i Marica polaze na put do Italije i tamo nas upoznaju sa njihovim znamenitostima, kompozitorima, slikarima, velikim vojskovodjama, a tu nalaze i prostora da nam odglume i deo Romea i Julije, na njihov način, naravno. Kroz svoj neobični put upoznaju nas sa zanimljivim kulturama Španije, gde će nam dočarati i samu koridu, zatim daleku Ameriku i njene Western junake, pa zatim još dalji Japan i njihove opasne borilačke veštine, preko Bliskog istoka i strašnog Alibabe, pa sve do Engleske i Rusije. Nakraju dolaze u svoju Srbijicu na tople i mirisne projarice.

Ova dinamična i veoma poučna i edukativna pozorišna igra će urnebesno zabaviti i zagolicati želju naših malih gledalaca za novim saznanjima o ovim divnim prostorima.

Domaći film “Ničije dete” u kovinskom bioskopu ove nedelje

U kovinskom bioskopu od večeras pa do subote, 30. maja, prikazuje se drama “Ničije dete” koja je zasnovana po istinitoj priči. Glavne uloge tumače: Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Ljuba Todorović, Bora Nenić Draginja Voganjac, Marija Opsenica, scenario i režiju potpisuje Vuk Ršumović.

SINOPSIS: U proleće 1988. divlji dečak pronađen je među vukovima u bosanskim planinama. Nasumično ga nazivaju Haris i šalju u sirotište u Beograd gde o njemu brine staratelj Ilke. Zbližava se sa drugim dečakom Žikom i polako pokazuje znake napretka. Godine 1992, nakon što je postao prilično socijalizovan mladić, lokalne vlasti ga šalju nazad u ratom zahvaćenu Bosnu.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.