Koncertom i predstavom završava se “Leto u gradu“

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Avg.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncertom i predstavom završava se “Leto u gradu“

Koncertom na Otvorenoj letnjoj sceni u Velikom parku, u petak, 26. avgusta, i izvođenjem pozorišne predstave Knjaževsko srpskog teatra, “Dnevnik jednog ludaka“, u subotu, 27. avgusta, biće zvanično završena manifestacija “Leto u gradu“, koju su organizovali Grad Kragujevac i “Kancelarija za mlade Kragujevac“.

Tokom jula i avgusta realizovani su različiti programi i sadržaji namenjeni prevashodno deci i mladima koji letnji raspust provode u svom gradu. Program je obuhvatao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << niz aktivnosti od edukativnih, kreativnih do zabavnih i sportskih kao što su radionice italijanskog i španskog jezika, radionice slikarstva u saradnji sa Centrom za socijalne inovacije i integracije, oslikavanje murala, škola glume, besplatne škole plivanja, košarke, vaterpola, odbojke na pesku. Bioskop Cineplexx u Plazi, svake srede poklanjao je karte za projekcije folmova za decu i mlade, a svakog utorka deca su mogla besplatno da koriste usluge Arene funfactory.

Na koncertu u Velikom parku nastupili su Prvi folklorni i omladinski ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“, Veliki narodni orkestar sa solistima i Kvintet harmonika “Kragujevac“ u kome sviraju učenici Muzičke škole “Dr Miloje Milojević“ i studenti Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu koji su pobedili na Festivalu “Muzičke impresije“ održanom u Bidgošću.

U ime grada Kragujevca, prisutne je pozdravio Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih koji je istakao da je oko 500 dece i mladih tokom letnjeg raspusta prošlo kroz radionice i besplatne škole sportova u okviru “Leta u gradu“ koje su bile dobra prilika da se kvalitetno utroši slobodno vreme, steknu nove veštine i uspostave nova prijateljstva.

U subotu, mladi glumac kragujevačkog Teatra, Ivan Vidosavljević, odigraće monodramu “Dnevnik jednog ludaka“, nastalu po pripoveci Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, čime će “Leto u gradu“ i zvanično biti završeno.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.