Ko je zapravo donirao svetiljke Aleksinčanima, budžet ili SNS?

Izvor: Aleksinac.net, 22.Jul.2014, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je zapravo "donirao" svetiljke Aleksinčanima, budžet ili SNS?

Verovali ili ne čitam sve propagandne novine svih stranaka. Tako da redovno pratim i Informator SNS-a. U zadnjem broju naiđem na zanimljiv tekst.

Citiram:

"Javno komunalno preduzeće KOMUNALNE USLUGE postavilo je 21 svetiljku u centru grada, na šetalištu u glavnoj ulici. Prema rečima direktora Budimira Markovića ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << SNS) reč je o donaciji ovog preduzeća gradu."

I zapanjim se. Haj'mo redom!

1. Da li je JKP Komunalne usluge doniralo svetiljke iz džepa direktora firme, ili nekog sponzora ili donatora, ili parama koje su Komunalne usluge dobile iz budžeta opštine?

2. Da li je Budimir Marković obezbedio usluge samo za članove SNS-a, ili pod tim svetlom mogu da se osvetle i oni koji nisu glasali za SNS?

Šta je poenta ovih pitanja?

Prvo, kada neko preuzme neku funkciju u gradu, iz bilo koje stranke da je došao, on treba da radi za grad, i građane nevezano kojoj partiji pripadaju građani tog grada ili opštine.

Drugo, kada se kaže da je nešto donacija ili poklon, to bi trebalo da znači da je plaćeno parama koje nisu iz opštinskog budžeta. Ako je nešto plaćeno parama opštinskog budžeta to ne može biti donacija. Zamislite kad bi jedan nastavnik rekao, evo cele školske godine sam donirao preko 200 radnih dana mojim đacima, ili sudija da kaže evo donirao sam presude u 120 predmeta ove godine.

Treće, treba obratiti pažnju šta je stranačka funkcija, a šta javna funkcija. Ako ste direktor nekog preduzeća, vi ste direktor za sve građane tog grada, i ne bi trebalo svoje direktorske aktivnosti predstavljati u stranačkom časopisu. Jedno su stranačke aktivnosti, kao što su tribine, podele letaka, deljenje propagandnog materijala, a drugo su aktivnosti javne funkcije, poput sklapanja ugovora, obezbeđivanje povoljnih kredita ili postavljanje uličnih svetiljki.

I četvrto, bez obzira na sve navedene kritike, potpuno iskren sam kada kažem da je svetlo koje je instalirano zaista dobro. Aleksinac po prvi put ima jedno dobro ulično osvetljenje u glavnoj ulici.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.