Javni čas joge u konjičkom klubu [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 28.Maj.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni čas joge u konjičkom klubu [FOTO]

Organiacija “Tim kreativnih ideja” u saradnji sa konjičkim klubom “Cavallo” organizovala je jednodnevni izlet druženja u prirodi. Izlet je odražan u konjičkim klubu, par kilometara od Brestovačke banje. U sklopu izleta održan je i javni čas joge koji je vodila instruktorka Željka Zdravković.

Svim posetiocima bio je poslužen vegeterijanski obrok i domaći sok. Članovi Tima kreativnih ideja, kao i svi posetioci, su toga dana mogli da oprobaju jahanje konja. Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << je jedna od mnogobrojnih planiranih akcija koja podstiče povezivanje sa prirodom, druženje sa životinjama, zdravu ishranu i fizičku aktivnost, u sklopu radionice “Yoga kreacija” koju sprovodi Tim kreativnih ideja.

Jahanje dovodi do mnogih pozitivnih fizičkih promena u telu, posebno kod dece, kao što je ojačavanje svih mišića, bolja koordinacija pokreta, ravnoteža i orijentacija u prostoru, bolja pokretljivost celog tela i uspostavljanje sinhronizovanih pokreta. Pored toga, utiče na psihu – tako što deca uspostavljaju bolju komunikaciju.

Joga vežbe utiču na celokupno zdravlje tela, regulišu nervni, respiratorni, digestivni, reproduktivni, cirkulatorni sistem. Regulišu mišiće i motoriku, krvni pritisak i hormone, pokreću celokupni metabolizam tela, postepeno i dubinski opuštaju i čiste telo od svih nagomilanih toksina.

Tehnike disanja koje se praktikuju na časovima joge oslobađaju potisnute emocije, strahove i komplekse, aktiviraju disanje, samim tim dovodeći više kiseonika u telo i mozak. Time utiču na emotivno i mentalno zdravlje i opuštanje. Tehnike meditacija i relaksacija dubinski čiste um i emocije od umora, stresa, duboko ukorenjenih strahova. Praktikovanjem joge dolazi do unutrašnjeg sklada, mira, osećaja ispunjenosti i sreće.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.