Islamska bogomolja u Boru polako dobija svoj oblik

Izvor: Bor030.net, 19.Dec.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska bogomolja u Boru polako dobija svoj oblik

Nakon prekida radova usled nedostatka finansijskih sredstava za nastavak izgradnje, gradnja prve islamske bogomolje u Boru i u Timočkoj krajini ipak je nastavljena i teži se da se što pre privede kraju. Bogomolji, za koju je navedeno da će najpre biti molitveni dom, a da će u kasnijoj fazi prerasti u džamiju, iznad prvog sprata dozidan je još jedan deo, a prema najavama tu će se i stati sa zidanjem u visinu. 

Nakon vesti da će Bor biti među prvim gradovima u Timočkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << krajini u kome će se izgraditi islamska bogomolja, koja bi trebalo da ima status džamije, iz Zavoda za urbanizam stiglo je pismo da bogomolja neće imati status džamije, jer glavni urbanistički plan ne predviđa džamiju na teritoriji borske opštine.

U međuvremenu, Islamska zajednica podnela je prigovor na glavni urbanistički plan grada i dala predlog da se u novi urbanistički plan uvrsti i mogućnost da objekat koji je još uvek u izgradnji bude proglašen džamijom.

Izgradnja molitvenog doma, kako navode iz IZS, nastavljena je nakon kraće finansijske krize i u toku su radovi na tzv. drugom delu prvog sprata. Takođe, navodi se da ima još dosta toga što je neophodno uraditi na spoljnoj fasadi, postaviti krov, ali i izvršiti radove u unutrašnjosti.

Eldin Ašćerić

“Islamska zajednica još pre 10 godina kupila je objekat u Boru i koristila ga za verske obrede. Prošle godine počela je rekonstrukcija zgrade , koja je bila u veoma lošem stanju. Prema zvaničnim podacima, u Boru ima oko 2000 muslimana, a stvarni broj mnogo je veći”, naveo je Eldin Ašćerić, sekretar Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.