Inflacija u maju 0,1 odsto

Izvor: Bor030.net, 13.Jun.2016, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inflacija u maju 0,1 odsto

Potrošačke cene u Srbiji porasle su u maju za 0,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok su u odnosu na april bile veće za 0,1 procenat, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa decembrom 2015. godine, inflacija je u maju ove godine povećana za 0,8 odsto.

U maju su u odnosu na prethodni mesec poskupeli transporta za 0,4 odsto, hrana i bezalkoholna pića, zdravstvo i odeća i obuća za po 0,2 procenta i nameštaj, pokućstvo i tekuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << održavanje stana za 0,1 odsto.

Istovremeno, u posmatranom mesecu su pojeftinili komunikacije i obrazovanje za po 0,3 procenta, rekreacija i kultura za 0,2 odsto, stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, alkoholna pića i duvan, restorani i hoteli za po 0,1 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

(Tanjug)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.