Donacija udruženja poljoprivrednika

Izvor: Kragujevac.rs, 31.Okt.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija udruženja poljoprivrednika

U okviru programa «Podsticaj udruživanju poljoprivrednika», danas su u dvorištu Crvenog krsta uručene donacije u poljoprivrednim proizvodima Narodnoj kuhinji Crvenog krsta, Centru «Kneginja Ljubica» i Ustanovi za decu «Nada Naumović».

Reč je o programu u okviru koga su poljoprivredna udruženja kojima su odobrena sredstva iz agrarnog budžeta za podsticaj udruživanju u obavezi da se razduže kroz poljoprivredne proizvode i doniraju ih ustanovama socijalne zaštite. Ovoga puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << svoje proizvode donirali su Udruženje odgajivača goveda simentalske rase «Šumadija», Društvo pčelara Kragujevca, Udruženje žena «Seljančica» iz Novog Milanovca i Udruženje odgajivača ovaca «Agropastir» iz Kragujevca, a donirani su mlečni proizvodi, ovčije i kozje meso, voće i povrće i med. Ukupna vrednost ove donacije je preko 300 000 dinara.

Uručenju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci i Odeljenja za poljoprivredu i uređenje voda, predstavnici Crvenog krsta i članovi udruženja poljoprivrednika.

Zahvaljujući podsticajnim sredstvima lokalne samouprave na ovaj način udruženja kroz donaciju ovih poljopruvrednih proizvoda jednim delom svoje obaveze razdužuju.

Izuzetno je važno reći da je u kratkom vremenskom periodu, lokalna samouprava doprinela unapređenju kvaliteta i sadržajnosti ishrane korisnika Narodne kuhinje Crvenog krsta kojih je trenutno preko 700, od kojih je preko polovina mladih, 11 dece do godinu dana starosti i 107 mladih do 7 godina - kaže dr Gordana Damjanović, član Gradskog veća za zdravstvo.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Udruženja poljoprivrednika donirala hranu

Izvor: Šumadija Press, 31.Okt.2014

U programu „Podsticaj udruživanju poljoprivrednika“, uručene su donacije Narodnoj kuhinji, Centru „Kneginja Ljubica“ i Ustanovi za decu „Nada Naumović“.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.