Broj ispitnih rokova određivaće sami fakulteti

Izvor: Bor030.net, 28.Jul.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj ispitnih rokova određivaće sami fakulteti

Broj ispitnih rokova neće biti regulisan Zakonom o visokom obrazovanju već će prema sopstvenim potrebama o tome odlučivati fakulteti i visoke škole.

Obrazlažući izmene Zakona o visokom obrazovanju u Skupštini Srbije, ministar prosvete Srđan Verbić je rekao da su u oktobru prošle godine vođeni višesatni razgovorima sa studentima nakon čega je Vlada donela zaključak i obećala da broj ispitnih rokova neće biti definisan zakonom, nego će o tome odlučivati same visokoškolske >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << ustanove.

“Predlog ministarstva i vlade jeste da se aktima visokobrazovanih ustanova definiše broj ispitnih rokova”, rekao je ministar.

Govoreći o bodovima za upis naredne godine studija, Verbić je rekao da je to 48 bodova, iako je manje nego što su realna očekivanja i što Bolonjski proces podrazumeva.

“S obzirom da smo ranijih godina dozvoljavali da se u sledeću godinu prelazi sa 48 bodova, ostaje nam nedoslednost ukoliko budemo sada insistirali da to bude 60”, kaže ministar

(Tanjug / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Fakulteti će sami odlučivati o broju ispitnih rokova

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2015

Visokoškolske ustanove će samostalno odlučivati o broju ispitnih rokova, izjavio je ministar prosvete Srđan Verbić...Verbić je rekao da su u oktobru prošle godine vođeni višesatni razgovorima sa studentima nakon cega je vlada donela zaključak i obećala da broj ispitnih rokova neće biti definisan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.