Akt kao pejzaž u galeriji Meander

Izvor: 025info.rs, 27.Maj.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akt kao pejzaž u galeriji Meander

Akt kao pejzaž, autorke Dragane Pajković Dodig, izložba je koja predstavlja ženski akt, ne kao banalnu predstavu, već kao emocionalno doživljeno polje sa svojom prirodnom svrhom.

To je ogroman i  veličanstven, prostran i nežan   pejzaž iz koga će nići  novo biće. Za to je zahvalna tehnika akvarela da „uhvati„ taj čarobni trenutak početka života.

Autorka je rođena1968. godine u Beogradu. Završila je fakultet likovnih umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << u Beogradu. Član je ULUS-a. Učesnik je preko 15  kolonija, više od 80 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Republika Srpska, Kanada Nemačka, Tunis, SAD, Turska i td.) Izražava se različitim  umetničkimoblastima, slikarstvom, skulpturom, performansom i video radovima. U oblsti primenjene umetnosti modom dizajnom, dizajnom mobilijara, scenografijom i kostimom. Živi i radi u Beogradu.

Izložba traje do  8. juna 2015. godine.

Foto: A. Vasiljević

025info tim

email: redakcija@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.