ANĐELA (13) : “Ovo će mami mnogo značiti!”

Izvor: Bor030.net, 27.Nov.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANĐELA (13) : “Ovo će mami mnogo značiti!”

U Boru je danas jedna porodica blistala od sreće. Anđela (13), Mihajlo (11) i Nikolina (9) Đorđević iz Bora oduševljeni su poklonima. U dom Đorđevića stigla je nova mašina za veš i šporet. Majka Zokica – “Živimo teško, ali ja u deci vidim budućnost.”

Priča o teškom životu koji žive troje mališana sa majkom, u okviru humanitarne akcije Blic fondacije – “Srce za decu” podstakla je veliki broj dobrih i humanih ljudi da pomognu ovoj porodici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net <<
Đorđevići već 10 godina žive u stanu koji su dobili od Opštine Bor na korišćenje, a koji je veličine 36 kvadrata. Plafon prokišnjava, zidovi se urušavaju, nemaju kuhinju, kupatilo… Hrane se u Narodnoj kuhinji. Žive od socijalne pomoći koja iznosi 10.000 dinara, a majka Zokica je nezaposlena.

Ovo što nam je “Tekijanka” poklonila je previše. Mnogo nam znači, ne postoje reči kojima bih to opisala. Sada deca mogu sama da operu svoj veš i spreme hranu. Najdraže mi je kada vidim da su oni srećni, više od toga mi nije potrebno. Ne postoje reči kojima bih uspela da se zahvalim na ovom predivnom činu, rekla je majka Zokica Blagojević.

Anđela (13), Mihajlo (11) i Nikolina (9) su deca za primer. Skromna, vedra, nasmejana, odlični đaci, iako su uslovi u kojima oni trenutno žive zaista teški i nehumani.

Živimo u teškim uslovima, ali nama nije teško da učimo. Mi to shvatamo kao nešto što volimo i želimo da radimo, da bi postali bolji ljudi, kada porastemo da pomažemo mami kao što ona nama sada pomaže, rekla je Anđela.

Predstavnici kompanije “Tekijanka” doneli su poklone Đorđevićima, kako bi im, kako kažu, bar malo olakšali život i vratili osmeh na lice.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.