AMSS: Pažljivo vozite zbog velike količine snega i snežnih nanosa

Izvor: Bor030.net, 17.Jan.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Pažljivo vozite zbog velike količine snega i snežnih nanosa

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožnje, a najviše snega palo je u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, dok je ponegde moguće i stvaranje manjih snežnih nanosa. Iz operativnog centra Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače da vožnju prilagode uslovima puta i održe neophodno rastojanje među vozilima kako bi bile izbegnute sve eventualne saobraćajne nezgode.

Slab do umeren sneg pada na području Kopaonika, Crnog vrha, u regionima Zlatibora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Kruševca, Niša, Leskovca, Vranja i Ćuprije.

Uz maksimalnu angažovanost dežurnih ekipa putara i neprekidan rad zimske službe, svi putevi prvog i drugog prioriteta, prema informacijama javnog preduzeća Putevi Srbije, prohodni su.

U višim predelima, preko prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima ima snega na kolovozu, pa su uslovi za vožnju pravi zimski uz obaveznu upotrebu lanaca na planinskim prevojima.

Kada su ovakve prilike, mogući su kratki prekidi i zastoji u saobraćaju, zbog čega je potrebno držanje većeg odstojanja između vozila, kao i više tolerancije.

Prilagodite vožnju i brzinu uslovima na putu i budite oprezni zbog moguće poledice, poručuju iz Auto-moto saveza Srbije.

Na putu trećeg prioriteta Zaječar-Rgotina-Slatina moguća je otežana vožnja zbog snega na kolovozu, a na prilazu Crnom vrhu obavezna je zimska oprema zbog uslova puta.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.