48. Gitarijada: Bugarski bend na Gitarijadi

Izvor: Bor030.net, 08.Avg.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

48. Gitarijada: Bugarski bend na Gitarijadi

Gitarijada je pored domaćih grupa ove godine ugostila i jedan od najpopularnijih bugarskih rok bendova “Sevi”, čiji ženski vokal važi za jedan od najboljih na bugarskoj rok sceni.

Rok grupa “Sevi” važi za jednu od najvećih rok otkrovenja na prostoru Bugarske. Sa svoja dva albuma od kojih je jedan akustični veoma se dobro kotiraju, kako u Bugarskoj, tako i u Evropi.

“Do pre nekoliko meseci nismo znali šta znači Gitarijada a sada smo shvatili koliko je >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << veliki ovaj festival. O svemu tome govore godine postojanja i to da je ovo možda najstariji rok festival u Evropi”, rekao je menadžer grupe, Vasko Gromkov.

Menadžer takođe smatra da je možda i najveći uspeh grupe Sevi  upravo učešće na Gitarijadi. Prošle godine grupa je prijavila jedan demo bend koji  nije prošao polufinale, dok su ove godine sva tri njihova demo benda prošla revijalni deo.

Hvaleći članove demo bendova Gromkov ističe: “Članovima naših demo bendova rokenrol je život.  Ovaj muzički pravac im je sve i gotovo ništa drugo ne znaju da rade osim svirke”.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.