Vesić:Centar Beograda biće pretvoren u pešačku zonu

Izvor: YU-Build.rs, 04.Maj.2015, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić:Centar Beograda biće pretvoren u pešačku zonu

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da očekuje da će u narednih desetak dana početi zamena ploča u Knez Mihailovoj ulici, što je deo početka pretvaranja centra Beograda u pešačku zonu.



Vesić: Narednih desetak dana počeće zamena ploča u Knez Mihailovoj ulici

Vesić je najavio da je to deo strategije uređenja centra grada, zbog turističke sezone i da je planu da u narednih četiri do pet godina kompletan prostor između >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << Zelenog Venca, Trga Republike, Ulice Braće Jugović i Pariske ulice bude pretvoren u pešačku zonu.

Već u narednih nekoliko meseci zatvoriće se Ulica Vuka Karadžića, koja će biti pretvorena u pešačku zonu, a u pešačku zonu, takođe, biće pretvorena i Zmaj Jovina ulica u delu kod pošte prema Čika Ljubinoj ulici, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, cilj je da taj deo grada postane atraktivan i za turiste i za one koji zele da otvore radnje i restorane.

"Beograd put" je izabrao izvođača za radove u Knez Mihailovoj ulici, rekao je Vesić i dodao da je reč o popravljanju polomljenih ploča i da će zamena ploča trajati sedam do 10 dana, najviše dve sedmice.

- Očekujemo da ćemo tokom juna početi da menjamo i ploče oko samog
"Pobednika" - najavio je Vesić i dodao da je predviđena zamena oko 1.300 kvadratnih metara granitnih ploča i postavljanje novih ploča, čime će taj plato biti uređen.

Foto: V. Živojinović

Izvor: Blic


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.