FRANCUSKA AMBASADA 27.11.2015 SAINT-GOBAIN

Izvor: Objava, 28.Nov.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUSKA AMBASADA 27.11.2015 SAINT-GOBAIN

FRANCUSKA AMBASADA 27.11.2015. SAINT GOBAIN
Saint-Gobain - 350 razloga da verujemo u budućnost!
U petak, 27. novembra 2015. godine, u zgradi Francuske Ambasade u Beogradu, kompanija Saint-Gobain, u prisustvu 250 menadžera iz zemlje i inostranstva i prijatelja kompanije Saint – Gobain i predstavnika Ambasade Francuske, proslavila je 350 godina od svog osnivanja.

Početak Saint-Gobain-a seže u daleku prošlost. Davne 1665. godine kralj Luj XIV osnovao je manufakturu koja je opremila raskošni dvorac Versaj sa staklima i ogledalima. Danas je Saint-Gobain najveći proizvođač građevinskih materijala na svetu i lider u proizvodnji gipskartonskih ploča, maltera, cevi, abraziva, izolacije, materijala visokih performansi, drugi u svetu i prvi u Evropi u proizvodnji ravnog stakla, treći u proizvodnji staklenih boca....

Saint – Gobain kompanija spada u 100 najvećih industrijskih firmi u svetu, kao i u 100 najinovativnijih kompanija, sa prometom od 41 milijarde evra i preko 180.000 zaposlenih. Prisutna je u 64 zemlje sveta sa 945 proizvodnih pogona. Sedam Centara za istraživanje i razvoj neprekidno generišu inovacije u građevinarstvu, tako da danas 1 od 4 prodata proizvoda nisu ni postojali pre 5 godina.

Kao najveći proizvođač građevinskog materijala u svetu, Saint-Gobain je i u Srbiji vlasnik 2 fabrike, a poslovanje se obavlja preko sektora Weber, Rigips, Isover, PAM, Glass...

U sklopu proslave proglašeni su pobednici tradicionalnog takmičenja za najlepši enterijer: Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija i Crna Gora 2015. Na takmičenje je pristiglo 48 projekata iz Srbije i Crne Gore u konkurenciji za 6 nagrada. Ovo takmičenje promoviše naše arhitekte i izvođače na internacionalnom nivou, tako da su srpski projekti dva puta osvajali internacionalne nagrade, 2006 u Madridu - Delta Sport i 2012 u Londonu – Muzej jugoslovenske kinoteke, i to u vrhunskoj konkurenciji projekata Ser Normana Fostera, Zahe Hadid, Santjaga Kalatrave, Frenka
Gerija...

6 pobednika iz Srbije:
1. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2015 u kategoriji stambenih objekata je projekat STAMBENO-POSLOVNI KOMPLEKS “SAVADA” autora projekta: Neimar V i izvođača radova: Kolor gradnja doo Beograd.
2. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2015 u kategoriji višenamenskih komercijalnih objekata je projekat AVIV PARK ZVEZDARA izvođača radova: Exing B&P i izvođača Rigips radova: Eurolux doo Beograd.
3. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2015 u kategoriji enterijeri sa inovacijama i zaštitom životne sredine je projekat HOTEL COURTYARD BY MARRIOTT autora projekta Miomira Lužajića i izvođača radova: Opreming Beograd.
4. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2015 u kategoriji specijalizovanih objekata je projekat GIMNAZIJA “CAR KONSTANTIN I CARICA JELENA” autora projekta Nemanje Miličića i izvođača Rigips radova: Tron tex, Novi Sad.
5. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2015 u kategoriji enterijeri izvedeni sa Rigips malterima, glet masama i ukrasima od gipsa je projekat GEOZAVOD, izvođača Rigips radova: AS Commerce stan Beograd.
6. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2015 u kategoriji suva gradnja sa Rigips gipskarton pločama je projekat SCHNEIDER ELECTRIC SHOWROOM autora projekta Nenada Veličkovića i izvođača Rigips radova: NTN Company, Stari Banovci.
4 pobednika iz Srbije:
1. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Crna Gora 2015 u kategoriji specijalizovanih objekata je projekat PORTO SOLE HOTEL autoraprojekta: Branimir Leković i Velimir Leković i izvođača radova: Porto Sole doo, Sutomore
2. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Crna Gora 2015 u kategoriji stambenih objekata je projekat DUKLEY GARDENS izvođača radova: Enterijer Janković Novi Sad i izvođača Rigips radova: Tron tex, Novi Sad
3. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Crna Gora 2015 u kategoriji višenamenskih komercijalnih objekata je projekat OKOV PRODAJNI CENTAR, autora Ljubomira Vujovića, izvođač radova: Izomont Podgorica, investitor i konceptualni autor projekta: Okov doo, Podgorica
4. Pobednik Saint-Gobain Rigips Trophy Crna Gora 2015 u kategoriji suva gradnja sa Rigips gipskarton pločama je projekat NIKŠIĆKO POZORIŠTE , autora projekta Branka Todorovića i izvođača radova: LD Gradnja Nikšić.

U Beogradu, 28.11.2015.