Izvor: HotSport.rs, 27.Apr.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽETVA MEDALJA U GRČKOJ: Srpski badmintonci osvojili 13 odličja

Srpski badminton podmladak ostvario je učinak za ponos i diku na međunarodnim turnirima Hellas Junior 2015 i Victor Hellas Youth International koji su od 23. do 26. aprila 2015. ugostili preko 200 takmičara iz više od 15 zemalja.

Izliveno je izvanrednih 13 odličja, od toga pet zlatnih i po četiri srebrnih i bronzanih, što je našu zemlju svrstalo u red najuspešnijih nacija u Sidirokastru, malom gradiću na severu Grčke. Na Hellas Junior 2015, za igrače uzrasta >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << do 19 godina, briljirao je naš najbolji junior Dragoslav Petrović kojem je malo nedostajalo da osvoji “tripl krunu”. Na turniru na kojem je i zvanično stavio tačku na briljantnu juniorsku karijeru Petrović je stigao do zlata u muškom singlu pobedivši glatko u finalu Turčina Omera Altinkoprua. U okršaju za najsjajnije odličje u muškom dublu Petrović i Luka Milić, od koga se očekuje da u ovoj uzrasnoj kategoriji nastavi Petrovićevim stopama, očitali su lekciju turskoj kombinaciji Serat Salim, Baran Juksel. Turci Melih Turgut i Fatma Nur Javuz sprečili su Petrovićev “het-trik” u Grčkoj pošto su finalu mešovitog dubla bili bolji od njega i Anje Janić.
 Naša jedina predstavnica na Hellas Junior 2015 stala je na korak od odličja u ženskom singlu pošto je u četvrtfinalu izgubila od Hrvatice Maje Pavlinić, evropske prvakinje u ženskom dublu za igračice do 17 godina. Istu sudbinu u Grčkoj, samo u muškom singlu, doživeo je Andrija Doder koji je u okršaju za plasman u polufinale poražen od Turčina Meliha Turguta. Pored Dodera i osvajača trofeja Petrovića u ovoj konkurenciji Srbija je imala još trojicu predstavnika. Luka Milić i Nenad Milošević su stali u drugom kolu, dok je korak dalje stigao Mateja Manić koji je poražen u osmini finala, što je bio njegov domet i u muškom dublu u kojem je nastupio sa Doderom. Inače, važno je napomenuti da su, izuzev Petrovića, svi naši reprezentativci na Hellas Junior 2015 bili dosta mlađi od rivala i da im je ovaj turnir bio tek uvod u ovu uzrasnu kategoriju.
 Briljantan učinak ostvaren je i na Victor Hellas Youth International koji je okupio igrače i igračice uzrasta do 11, 13 i 15 godina. Na ovom turniru osvojeno je čak 10 medalja, od toga po tri zlata i srebra i četiri bronze. U konkurenciji igrača uzrasta do 11 godina viđen je srpski duel u finalu muškog singla. Aleksandar Jovičić je osvojio zlato, a Viktor Petrović srebro. Njih dvojica su trijumfovali u konkurenciji muškog dubla. U ovoj uzrasnoj kategoriji Anđela Vitman je u ženskom dublu, u kojem je nastupila sa Marijom Amperiadouom iz Grčke, osvojila bronzu, a malo joj je nedostajalo da osvoji medalju i u ženskom singlu pošto je stala u četvrtfinalu. U dve godine starijem uzrastu Sergej Lukić je stigao do zlata u muškom singlu u kojem je Lazar Josijević osvojio bronzu. U muškom dublu njih dvojca su se okitili srebrnim odličjem. Sara Lončar je osvojila bronzu u ženskom singlu, a u paru sa Sergejem Lukićem srebro u mešovitom dublu. U konkurenciji igrača uzrasta do 15 godina Andrej Šafarik se dokopao bronze u muškom dublu gde mu je partner bio Piotr Kunev iz Moldavije, dok je u muškom singlu izgubio u osmini finala.
 Pored osvajača medalja na Victor Hellas Youth International nastupili su i Mihajlo Tomić, Aleksandar Šafarik, Vuk Dimitrijević i Bogdan Stanišić koji, takođe, zaslužuju pohvale za partije u Grčkoj, bez obzira što nisu stigli do postolja. Tomić i Aleksandar Šafarik su prošli grupu muškog singla za igrače do 13 godina i odigrali međusobni duel u osmini finala iz kojeg je kao pobednik izašao Tomić. On je potom izgubio meč četvrtfinala, koji mu je donosio odličje. Njih dvojica su poraženi u muškom dublu u okršaju za polufinale. Vuk Dimitrijević i Bogdan Stanišić nisu prošli grupe u muškom singlu za igrače do 11 godina, dok su u muškom dublu izgubili u duelu za četvrtfinale.
 hotsport.rs       
 
 
The post ŽETVA MEDALJA U GRČKOJ: Srpski badmintonci osvojili 13 odličja appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.