WHO: Virus zika bi se mogao proširiti i na jug Evrope

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2016, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WHO: Virus zika bi se mogao proširiti i na jug Evrope

Svjetska zdravstvena organizacije (WHO) upozorila je da bi i Evropa mogla da se nađe na udaru opasnog virusa zika, i to posebno njen južni dio, gdje razne vrste komaraca mogu prenijeti taj virus.

Virus zika se do sada proširio u Brazilu i Južnoj Americi zahvaljujući vrsti komarca koja je rijetka u Evropi, ali je WHO upozorava da još jedna vrsta komarca koja se često nalazi u području Mediterana može biti prenosnik virusa, prenosi britanski Daily Mail.

Među zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << gdje se taj tip komarca može naći su i Hrvatska, Francuska, Grčka, Italija, Malta, Slovenija, Španija i Švajcarska, pokazuju podaci Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, navodi list.

Sva ta upozorenja dodatno će nanijeti nevolje turističkim agencijama pošto se bliži sezona odmora, a već je zabilježen pad rezervacija za putovanja u Južnu Ameriku i Karibe zbog širenja virusa.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SZO: Zika bi mogla da se proširi i na jug Evrope, prijeti i Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2016

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacije (SZO) upozorila je da bi i Evropa mogla da se nađe na udaru opasnog Zika virusa, i to posebno njen južni dio, gde razne vrste komaraca mogu prenijeti ovaj virus...Zika se do sada proširila u Brazilu i Južnoj Americi zahvaljujući vrsti komarca koja je rijetka...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.